изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:45 EEST
Въвеждат електронна винетка за леките коли    
НовиниМиналата седмица е бил обявен търгът за консултант, който ще разработи варианти за изграждане на електронна тол система. Това стана ясно от интервю на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова за в. "Стандарт".

Консултантът ще каже кога да заработи системата, за кои видове автомобили да е валидна - за камиони над 3,5 т или над 12 т, за кои пътища, допълни Павлова.
Срокът на проекта е между 6 и 9 месеца, през който ще се събират данни за трафика.

При електронната тол система товарните автомобили ще плащат според изминатото разстояние.
За леките автомобили се предвижда електронна винетка. Със сигурност водачите на колите ще плащат, както и досега - за време, а не за изминато разстояние, обясни министърът.

"Целта не е да натоварваме шофьорите с допълнителни устройства, които да поставят в автомобилите си. С електронната винетка всъщност ще улесним гражданите, но и ще спрем и фалшификацията на стикерите, от които сега държавата губи средства", заяви Павлова.
Обмислят се варианти и за плащане - със sms, чрез баркод, по електронен път.
http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

Въвеждат електронна винетка за леките коли | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Въвеждат електронна винетка за леките коли
Автор: Anonymous да 2012-10-01 @ 15:52 EEST
Пак нови простотии в тази наша държава.Не мислят да ги премахват ,а ще наливат още пари и да ги правят електронни.Не виждам пътищата да са по хубави особенно във нашия регион.Миналата седмица пътувах до Варна и са се отворили доста дупки,които ако не се вземат мерки сега на зима ще станат по 2 педи дълбоки.Но Павлова и Борисов само с келикоптери ми се разкарват ,така ,че какво ги е еня за пътищата.Финансираха една отсечка от 3 километра в с.Росица преди 2 седмици и до там......

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди