изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 04:41 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурност

През изминалите почивни дни на територията на ОД НА МВР Добрич са регистрирани 11 криминални престъпления.



 

-          На 29 септември в 16:30 часа в РУП Каварна е получено съобщение от румънската гражданка Н.М. По данни на тъжителката за времето от 14:00 часа до 16:00 часа на 29 септември, от автомобил паркиран в района на нос Калиакра, е извършена кражба. При оглед на място е установено, че неизвестен извършител, чрез използване на техническо средство е отнел 4 броя раници, сума пари, мобилни фотоапарати, както и лични документи, собственост на тъжителката. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУП – Каварна.

-          На 29 септември около 03:50 часа е получено съобщение за включена локална аларма на обект в град Добрич. При посещение на място е установено, че 22-годишния К.И. от село Божурово е с огнестрелни рани в областта на таза и левия крак. В момент на излизане от обекта, К.И. е прострелян от собственика на обекта Й.Й. (50г.) от град Добрич, със законно притежаван от него пистолет. При извършения оглед е констатирано, че са приготвени 5 пластмасови туби с около 60 литра алкохол, изнесени от външната страна на прозореца на обекта. К.И. е настанен в хирургия при МБАЛ Добрич, като към този момент няма данни за опасност за живота на простреляния. Работата по случая продължава.

-          На 29 септември при специализирана полицейска операция, са задържани 114 000 кутии цигари, предназначени за незаконна продажба. Акцията е проведена от служители на Областните дирекции на МВР в Добрич и Варна и на териториалните звена „Борба с организирана престъпност” (БОП). Акцизната стока е открита в два склада на територията на град Добрич. Те са от марки, които не се предлагат официално на българския пазар. Задържани за срок от 24 часа са двама мъже на 39 години и 44 години. Работата по случая продължава.

 

През изминалите почивни дни контролните органи са съставили 53 акта и 65 фиша за констатираните от тях нарушения.

 

-          На 29 септември около 5:50 часа в град Добрич, по улица „Бойчо Огнянов” посока улица „Орфей”, автопатрул на Първо РУП спират за проверка лек автомобил „Опел” с добричка регистрация. При последвалата проверка за алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,74 промила алкохол в издишания от водача въздух. Със заповед за задържане за 24 часа в Първо РУП Добрич е задържан С.А. (36г.) от село Кранево. Работата по случая продължава.

 

На територията на ОД НА МВР Добрич, са възникнали 32 пожара на сухи треви и отпадъци без материални загуби.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди