изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:05 EET
Окръжен съд – Добрич, постанови домашен арест за 36-годишен, разследван за противозаконно отнемане на автомобил    
Ред и сигурностОкръжен съд – Добрич, измени наложената на 36-годишния Ивайло Д. Ив. от гр. Варна мярка за неотклонение задържане под стража в домашен арест. Той е разследван по обвинение за това, че на 18.08.2011 г. за времето от 19,20 ч. до 19,40 ч. в гр. Добрич противозаконно е отнел чужд лек автомобил „Мерцедес”, собственост на добричлийка. Колата била отнета от владението на 20-годишен младеж, без негово съгласие и отнемането е извършено с цел имотна облага от връщането на моторното превозно средство.

Разследването срещу него било спряно, тъй като Ивайло Ив. бил издирван от полицията в продължение на 10 месеца. На 24.09.2012 г. Районен съд – Добрич, му е наложил мярка за неотклонение задържане под стража.

36-годишният обжалва определението на първоинстанционния съд за задържането му. Адвокатът заяви днес, че със събраните в досъдебното производство материали не се доказва по категоричен начин, че подзащитният му е извършил престъплението. Ивайло Ив. не бил търсен от органите на реда, нито се е укривал, твърди защитникът. Според него подзащитният му е пребивавал в друг град при семейството си. Адвокатът посочи, че 36-годишният има добри характеристични данни и чисто съдебно минало и не съществува опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Окръжна прокуратура – Добрич, пледира, че жалбата срещу наложената мярка за неотклонение е неоснователна. Прокурорът намира, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Ивайло Ив. е извършил престъплението, за което е привлечен да отговаря. Държавният обвинител заяви, че той се е укривал в продължение на 10 месеца от органите на реда. Деянието било извършено в съучастие с други лица. То е тежко умишлено престъпление, за което Наказателният кодекс предвижда наказание лишаване от свобода.

След като разгледа събраните по делото доказателства и изслуша становищата на страните, Окръжен съд – Добрич, прецени, че са представени достатъчно основания, за да приеме наличието на обосновано предположение, че Ивайло Ив. е извършител на престъплението, за което е привлечен да отговаря. Но по делото липсват доказателства, че той е бил щателно издирван и търсен от органите на реда на постоянния му адрес. Съдът взе предвид представените от адвоката на Ивайло Ив. заповеди от МВР – София, че са снети регистрациите му в системата на МВР, той се води неосъждан и срещу него няма образувани други наказателни производства. Тези обстоятелства мотивираха съда да приеме, че постановената на Ивайло Ив. мярка за неотклонение е неадекватна и да я измени в по-лека – домашен арест.

Актът на Окръжен съд – Добрич, не подлежи на обжалване и протест.

Ивайло Ив. има основно образование, не е семеен, безработен е, реабилитиран е.  

 

01.10.2012 г.                                 Пресслужба Добрички окръжен съд


 


Сходни връзки

Окръжен съд – Добрич, постанови домашен арест за 36-годишен, разследван за противозаконно отнемане на автомобил | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди