изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 02:09 EEST
"МАЛКИЯТ ПРИНЦ" НАБИРА СРЕДСТВА ЗА ДЕЦА В НУЖДА    
Култура Уникална дарителска инициатива организират служители на ПроКредит Банк с цел да помогнат за лечението на деца в затруднено положение. Те сформираха непрофесионална театрална трупа – пътуващ театър „ПРОтегни ръка”, която представя благотворително постановката „Малкият принц” по Антоан дьо Сент-Екзюпери.

Досега театърът е гостувал в десет града и е представил постановката си пред повече от 10 000 зрители в София, Хасково, Пловдив, Благоевград, Бургас, Стара Загора, Несебър, Варна, Русе и Разград. Повече от 97 200 лв. от дарители са събрали актьорите от банката с благотворителното си представление.

В трупата от актьори-ентусиасти участват служители на банката от различни клонове и на различни длъжности. Всички те, обединени от любовта си към театъра, подкрепят каузата на фонда за подпомагане лечението на деца „ПРОтегни ръка” и участват в благотворителния проект доброволно. Целта им е да съберат средства за фонда и осигурят лечението на повече страдащи деца.

СНЦ „ПРОтегни ръка” е благотворителен фонд на служителите на ПроКредит Банк, основан през 2004 г. с ясната цел да подпомага лечението на деца от социално слаби семейства или сираци. Средствата във фонда постъпват от ежемесечни вноски на служители, еднократни дарения на клиенти и партньори на банката, както и от инициативи, организирани от доброволците. От създаването си досега фондът е подпомогнал лечението на повече от 1620 деца на обща стойност над 900 000 лв.

Организирането на театралната постановка „Малкият принц” е поредната голяма инициатива, с която се набират средства за благотворителния фонд. През 2007 г. фондът издаде книга с кулинарни рецепти, за да привлече повече дарители към каузата.

Всеки желаещ, който иска да види „Малкият принц” на служителите на ПроКредит Банк, да подпомогне благородната кауза на актьорите-ентусиасти, като дари средства за лечението на деца в нужда, може да го направи на 18 октомври в  даматичен театър „Йордан Йовков” в Добрич от 19 часа. Средствата, събрани по време на представленията, се превеждат директно в сметката на „ПРОтегни ръка”.

Непрофесионалните актьори ще играят „Малкият принц” и през есента на публиката в Шумен, Плевен, Монтана, Враца и Велико Търново. НДТ

 

 


Сходни връзки

"МАЛКИЯТ ПРИНЦ" НАБИРА СРЕДСТВА ЗА ДЕЦА В НУЖДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.18 секунди