изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 09:09 EEST
ВЛАСТТА В ПАНИКА ЗАРАДИ РЕФЕРЕНДУМА    
НовиниВластта изпадна в паника вчера заради референдума за АЕЦ "Белене" и започна да действа хаотично. От ГЕРБ обявиха публично, че изтеглят от парламента предложението си за възобновяване на преговорите по проекта. То беше внесено от тях самите миналия четвъртък с активното лично настояване на шефката на НС Цецка Цачева.

Ден по-рано пък икономическият министър Делян Добрев заведе на заседание на икономическата комисия потенциалните инвеститори от "Куантум груп", за да ги представи като готови да строят АЕЦ "Белене". След като в НС обаче бе внесен докладът от МРРБ, че левицата е успяла да събере необходимите подписи за референдум, Добрев даде на заден. Той обяви, че се запознал с инвеститорите преди самото заседание на комисията, а отишъл на него, защото премиерът му наредил.
Вчера позицията на Добрев бе съвсем друга. Той обяви, че е важно първо народът да се произнесе и тогава да има преговори.
Вече практически сме в процедура по референдум, но тогава защо в парламента ще се преговаря с появил се в последния момент фонд, който не е стратегически инвеститор, коментира вчера президентът Росен Плевнелиев. След него Бойко Борисов също даде внезапно на заден и разпореди преговорите за АЕЦ "Белене" да бъдат спрени веднага и референдумът да се проведе максимално бързо. Премиерът лансира поредна идея - референдумът за АЕЦ "Белене" да се направи по електронен път.  http://duma.bg
 


Сходни връзки

ВЛАСТТА В ПАНИКА ЗАРАДИ РЕФЕРЕНДУМА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди