изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:33 EEST
Откраднаха 300 кг от кокаина, открит на кораба ”Св. Николай”    
По света300 кг от кокаина, задържан на българския кораб "Св. Николай", са откраднати в Испания. Наркотикът е бил на съхранение в полицейски склад в град Кадис, съобщават bTV и в."24 часа" по публикации в испанския печат.

Откраднатото е част от общо близо 3 тона кокаин, открити на товарния кораб през август. Всички 21 български моряци бяха арестувани. В момента те са в затвор в Мадрид.

Тонове задържана дрога се съхраняват в обрания склад, разположен в бункер на около 100 м от централния полицейски участък на Кадис, в самия център на града.
Кражбата е станала през нощта срещу 30 септември. Обирджиите пробили стената откъм съседната сграда, след което успели да обърнат наблюдателните камери. Така те проникнали необезпокоявани в "бункера", където се съхранявала дрогата.

Според разследващите кражбата е работа на професионалисти, които добре познават терена. Начинът на обира показва, че не е изключено в него да е участвал "вътрешен" човек, коментират източниците на "24 часа".
При залавянето на дрогата бе арестуван сержантът от Гражданската гвардия Хосе Отеро, помагал на трафикантите.

Това не е първият случай в Испания на мащабна кражба на наркотици от полицейски склад. Преди година в Малага бяха откраднати също 300 кг кокаин.
http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

Откраднаха 300 кг от кокаина, открит на кораба ”Св. Николай” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди