изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 14:33 EEST
Бракониери ловят тонове риба от бургаско езеро, продават я в Румъния    
Лов и риболов

Рекордни количества бракониерски мрежи бяха извадени от езерото Мандра край Бургас. Предполага се, че са поставени от бракониерска група, която изнася рибата в чужбина.Над 5 километра мрежа с повече от 600 килограма риба извадиха инспектори на Агенцията по рибарство и аквакултури и служители на ловната охрана. Вероятно бракониерската група изнася рибата в Румъния, където килограмът се търгува между 2 и 3 евро.



„Работи се и по този въпрос и се надяваме скоро да има заловени цели престъпни групи, защото това е престъпление,” каза Йордан Раев, началник сектор „Рибарство и контрол” към ИАРА Бургас.

Заловените над половин тон сулка, платика, каракуда и шаран, ще бъдат предоставени на социалния патронаж в Бургас. Бракониерите, които бяха оставили на брега само дрехите си, още не са открити.

По думите на Йордан Раев санкциите, които налага законът, са от 1 500 до 3 000 лева при първо нарушение.

В езерото все още има над 10 километра мрежи, които предстои да бъдат извадени. На място ще бъде извикана и полиция, тъй като има случаи на нападения от страна на бракониери.

В акцията се включиха и от дружеството за защита на птиците. Според тях има множество случаи на удавени птици, хванали се в бракониерските мрежи.

http://btvnews.bg

 


Сходни връзки

Бракониери ловят тонове риба от бургаско езеро, продават я в Румъния | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди