изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 23:36 EEST
Apple започва производството на iPad mini    
По светаАмериканският концерн Apple е започнал производството на така наречения "iPad mini", съобщи в. "Уолстрийт джърнъл", цитиран от БТА. Очаква се идната седмица компанията да обяви събитието, на което устройството ще бъде представено, пускайки iPad mini в магазините навреме за сезона на коледните покупки.

Новото устройство, което ще има по-малък екран с по-ниска резолюция в сравнение с последното поколение iPad, вероятно ще засили конкуренцията с таблетите на други компании като например Nexus 7 на Google и Kindle Fire на Amazon - по-малки и на много по-ниска цена от обикновения iPad.

Екранът на сегашният iPad е с диагонал 9,7 инча, докато екранът на новото устройство ще бъде с диагонал 7,85 инча. Цената на стандартния таблет на Apple започва от 499 долара спрямо цената от 199 долара на Nexus 7.

Компанията за маркетингови проучвания IHS iSuppli прогнозира, че световният пазар на таблети тази година ще нарасне с 85 процента до 126,6 милиона броя. Миналата година iPad държеше близо 60 процента от пазара на таблети, припомня ДПА.
www.dir.bg
 


Сходни връзки

Apple започва производството на iPad mini | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди