изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 16:55 EEST
ДИСКУТИРАХА СЪЗДАВАНЕТО НА ФОНД ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА ДЕЦА    
ОбществоДискусия във връзка със създаване на обществен фонд за лечение на деца от Добричка област се състоя миналата вечер в народно читалище "Йордан Йовков". Идеята за такъв фонд е на сдружение "Свети Мина", а инициативата за създаването му - на Центъра за граждански инициативи "Агора-Добрич". В дискусията се включиха представители на неправителствени организации, зам.-областният управител Тодор Георгиев, доброволци.

Това е поредната дискусия, организирана от център "Агора-Добрич", съобщи ръководителят му Галина Николова. Тя припомни, че центърът е създаден на 1 април т. г. и основната му цел е подкрепа на граждански инициативи и даването на възможност добричлии да го припознаят за място, където могат да дискутират проблемите на града. Той е изграден но проект "Активни граждани чрез читалищата в България", финансиран от фондация "Америка за България". 

Председателят на УС на сдружение "Свети Мина" Красимира Обретенова съобщи, че идеята за фонда вече е споделена с народни представители от осми Добрички многомандатен район на среща, посветена на 1 юни. Обретенова представи целите на обществения фонд - набиране на средства и подкрепа на семейства с деца, нуждаещи се от лечение, съдействие на институциите при изготвяне на нормативни документи, ползване на опита на партньорите от Шафхаузен и други побратимени на Добрич градове и други организации, използване на икономическия и бизнес ресурс на областта за организиране на производства и др.

Броят на децата с увреждания непрекъснато расте, сподели председателят на "Свети Мина". По думите на Обретенова, социалните здравни и образователни услуги са неефективни и има нужда от квалификация и преквалификация на специалистите. Дейността на фонда ще е основно в две направления - набирането на средства и разпределението им за подпомагане на деца, сподели Галина Николова. НДТ

 

 

 


Сходни връзки

ДИСКУТИРАХА СЪЗДАВАНЕТО НА ФОНД ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА ДЕЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди