изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 14:26 EEST
ЩЕ СЪДЯТ В БЕЛГИЯ ТЕРВЕЛЧАНИН ЗА ТРАФИК НА ХОРА    
Ред и сигурностНезабавното да бъде предаден на белгийските съдебни власти 36-годишния Решат Ф. от Тервел реши Окръжният съд в Добрич след като тервелчанинът даде съгласие да бъде предаден.

В Белгия той ще бъде съден за трафик на хора. В определението си съдът посочва, че той е декларирал желание да бъде съден там само за престъплението, за което е търсен с Европейската заповед за арест. Съдебният състав е потвърдил наложената му мярка за неотклонение задържане под стража до самото предаване на властите в Брюксел. Съдебният акт ще бъде изпратен на Върховна касационна прокуратура за изпълнение.  Представителят на Окръжна прокуратура е заявил, че са изпълнени законовите изисквания за предаването му и не съществуват предпоставки за отказ.          Адвокатът на Решат Ф. е помоли съда да уважи молбата на подзащитния му за изпълнение на Европейската заповед за арест. 

От пресцентъра на съда припомниха, че срещу тервелчанина се води наказателно производство по обвинение за подтикване към проституция, контрол на проституцията с цел облага, използване на принуда, насилие и заплахи, трафик на хора – 5 момичета от България, и настаняването им там. Белгийските разследващи предполагат, че активно е действал като сводник там и българките са работели за него като проститутки в непосредствено близост до I Jzerplein в Брюксел. Той е издирван с Европейска заповед за арест, издадена от разследващ съдия към първоинстанционния съд в Брюксел.

            Решат Ф. е бил депортиран от Белгия през 2008 г., защото е нарушил правото на пребиваване на чуждестранни граждани.

НДТ

 


Сходни връзки

ЩЕ СЪДЯТ В БЕЛГИЯ ТЕРВЕЛЧАНИН ЗА ТРАФИК НА ХОРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди