изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:05 EET
Дете почина от менингококов сепсис в Шумен    
Здраве3-годишно момченце е починало в Шуменската болница от свръхостър менингококов сепсис, съобщи БНР. Родителите донесли детето си рано сутринта вчера в Спешното отделение, половин час по-късно то починало. Здравната инспекция в Шумен е разпоредила антибиотична профилактика на всички деца и персонала в детската градина на момченцето.

Резултатите от взетите проби ще са готови до утре вечер, съобщи директорът на Здравната инспекция в Шумен д-р Димитър Костов.
Момченцето е реанимирано в продължение на 50 минути, но в 6,20 ч. е починало, е коментирала шефката на болницата в Шумен д-р Юлия Димитрова, цитирана от местния сайт shum.bg.
По непотвърдена информация на сайта в сряда детето вдигнало висока температура. Родителите му го завели в дежурния кабинет за неотложна помощ, който се помещава в сградата на поликлиниката.
Лекарят прегледал детето, обаче не успял да установи причината за високата температура, изписал лекарства и ги изпратил за домашно лечение. В 5,30 ч. вчера сутринта родителите откарали детето в многопрофилната болница.
"Веднага е свикан екип от реаниматор, педиатър, но детето вече е било в ендотоксичен шок", каза д-р Димитрова. Направена е аутопсия, което е потвърдила менингококовия сепсис.
Менингококовият сепсис е най-тежката форма на менингит. Той се причинява от някои видове бактерии и може да се развие за няколко часа. Смъртността от менингококов сепсис е висока.
http://m.vesti.bg

 


Сходни връзки

Дете почина от менингококов сепсис в Шумен | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди