изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:05 EET
КЕНИЙКА БРАНИ МЕДАЛ В КАВАРНА    
СпортСветът ще има нова шампионка в полумаратона. Флорънс Киплагат (Кен) няма да защитава титлата си от Нанинг 2010 в Каварна. Нейната сънародничка Пенина Джероп Арусей е вече в България, за да защитава мястото си на подиума за награждаване. Арусей беше трета в китайския град преди две години, а с личен рекорд за годината с 1.08:12 часа е сред фаворитките за медалите в Каварна. Тя ще срещне стабилна конкуренция в лицето на четирите си сънароднички – всички с постижения под 1.09 часа.

Кенийският тим начело с най-голямата си звезда световният шампион на 5000 м за 2003 г. Елиуд Кипчоге при мъжете, вече е на българска територия. Африканците са с амбиции за отборните титли и при мъжете, и при жените.

Кенийско-етиопският сблъсък в дългите бягания ще се състои и на каварненска територия. Етиопците се настаниха в хотел “Lighthouse Golf&SPA” късно снощи. В тима им е Фейсе Тадесе, която при дебюта си на шампионата на планeтата в Нанинг 2010, се класира на крачка от медалите – четвърта. Тя е с най-добро постижение сред сънародничките си през сезона - 1.09:15 часа.

 


Сходни връзки

КЕНИЙКА БРАНИ МЕДАЛ В КАВАРНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди