изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:08 EEST
Антимафиоти арестуваха шестима държавни служители    
Ред и сигурностШестима държавни служители са задържани при операция на отдел „Корупция“ и отдел „Разследване“ в ГДБОП, съобщиха от пресцентъра на МВР. Арестуваните са служители на Пътната агенция.

Акцията е проведена на територията на София по сигнал на Агенция „Пътна инфраструктура“, със съдействието на служители от секторите за борба с организираната престъпност в Русе, Хасково, Плевен и Благоевград и под ръководството на Софийска градска прокуратура.

Извършена е проверка на извънгабаритен превоз, организиран от фирма, при което е установено разминаване с над 40 тона в теглото, отразено в издаденото от Дирекция „Пътни такси и разрешителни за специално ползване на пътищата” разрешително. Шестима служители на дирекцията са използвали служебното си положение и са осуетявали извършването на проверки от мобилните групи за събиране на дължими държавни пътни такси. Така те са ощетявали републиканския бюджет.

Шестимата са задържани за срок от 24 часа и предстои да им бъдат повдигнати обвинения. Продължава документирането на цялостната престъпна дейност, съобщават от МВР.

Представители на фирми и превозвачи, потърпевши от действията на контролните органи, които искат да подадат жалба, могат да се обадят на телефон  02/98 28 343.
http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Антимафиоти арестуваха шестима държавни служители | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди