изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:38 EEST
ТЪРСЯТ ПРОЕКТАНТ ЗА РЕКОНСТРУКЦИЯ НА ЧАСТ ОТ ПАРКА    
Новини

Конкурс за идеен инвестиционен проект на тема „Обновена и модернизирана градска среда, чрез реконструкция на градски парк „св. Георги” организира общината в Добрич. Предвижда се класираният на първо място да получи парична награда от 4 000 лв. и покана да изработи технически и паркоустройствен проект. Ще бъде присъдена една втора награда в размер на 2 000 лева и една трета награда в размер на 1 000 лева. 

Паметникът на Хан АспарухГрадският парк "Св. Георги"Градският парк "Св. Георги"

 



 

Идейният проект на градския парк „Св. Георги” се подготвя във връзка с последващо кандидатстване на общината за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по ОП „Регионално развитие” 2007-2013, схема „Зелена и достъпна градска среда”.

Проектът трябва да е разработен не по-късно от 28.12.2012 г. Заданието обхваща част от градския парк с обслужващата го улица „Ген. Колев”, включително мемориален комплекс „Хан Аспарух” и паркинг. Проектът не трябва да касае реконструираната част от парка и площта му е 310 декара.



Авторите на проекта, който бъде одобрен, трябва да запазят и доразвият положителните моменти в реализираните вече обекти по други проекти и програми по отношение на композиция, материали, елементи на градското обзавеждане, като те се впишат в новата концепция. Наред с това трябва да се предложат нови идеи и концепции за развитието на парка. Проектът трябва да предложи решение за реконструкция на езерото, да се разработи проект за буферен паркинг в зоната на спортен комплекс „Простор”, да се предвидят зони за игри и забавления на открито за деца и възрастни. Може да има зони за експозиции на открито като градински изложби, скулптури на открито, художествени инсталации и др. Трябва да има места за хоби дейности, разходка на домашни любимци, за епизодичен спорт. Предвижда се зона за екстремни игри като скейборд, скално катерене, водни игри, колоездене на пресечена  местност. Ще има скални кътове и алпинеуми, както и места за спокоен отдих.

Припомняме, че част от парка, обявена за паметник на градинското парково изкуство, бе ремонтирана през 2004 г. по програма „Красива България”. НДТ 



 


Сходни връзки

ТЪРСЯТ ПРОЕКТАНТ ЗА РЕКОНСТРУКЦИЯ НА ЧАСТ ОТ ПАРКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди