изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:25 EEST
ХВАНАХА ТУНИЗИЙЦИ И МАРОКАНЕЦ ДА ПРЕСИЧАТ НЕЛЕГАЛНО НА ГРАНИЦАТА    
Ред и сигурностДоказателствата по случая показват наличие на нелегален канал за трафик на хора през България към страни от Европейския съюз.  Задържани под стража с решение на районния съд в Генерал Тошево са двама тунизийци и мароканец. Те са опитали да преминат нелегално границата с Румъния, съобщиха от пресцентъра на съда.

Съдът постанови задържане под стража за 22-годишния Жаухар Б. И. Б. А. и 25-годишния Али Б. К., и двамата от Тунис, както и на 36-годишния мароканец Абдуллатиф Ш. Досъдебното производство срещу тях е за това, че на 1 октомври тази година са излезли през границата на Република България без разрешението на надлежните органи на властта  и не през определените за това места.

Тунизийците са напуснали легално родината си със самолет на 17 август. Пристигнали в Истанбул, където иракчанин им обещал срещу 300 евро на човек да ги преведе нелегално в България. Той взел паспортите им. На 18 август от Одрин тръгнали към България, но са задържани на наша територия и изпратени в лагер за бежанци. Месец по-късно там се запознали с мароканеца. Той също пристигнал със самолет в Истанбул, след което срещу 200 евро е прехвърлен нелегално у нас, но е задържан и настанен в лагер.

Около 23 ч. на 29 септември тримата отишли с такси до границата с Румъния и преминали между две гранични пирамиди. Били задържани от румънски полицаи и предадени на българските власти.

Тримата нямат документи за самоличност, посочват от съда. Наказанието, което те могат да получат е лишаване от свобода до 5 години и глоба в размер от 100 до 300 лв.

Районният съд при вземането на мярката за неотклонение се е позовал и на това, че България има ангажименти, свързани с членството й в Европейския съюз и присъединяването й по договора от Шенген. Аргумент за това е и изводът на съда, че представените доказателства сочат наличие на нелегален канал за трафик на хора през България към страни от Европейския съюз. С тези мотиви Районен съд – Ген. Тошево, наложи най-тежката мярка за неотклонение на Жаухар А., Али К. и Абдуллатиф Ш. определението му може да бъде обжалвано пред Окръжен съд – Добрич. НДТ

 


Сходни връзки

ХВАНАХА ТУНИЗИЙЦИ И МАРОКАНЕЦ ДА ПРЕСИЧАТ НЕЛЕГАЛНО НА ГРАНИЦАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди