изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:40 EEST
Популярните дестинации в Китай залети от туристи по време на „златната седмица"    
КитайДългата осем дни официална почивка за празниците и решението да се премахнат магистралните такси за леки автомобили, поставиха в трудна ситуация много от популярните туристически обекти. Властите усетиха товара от предвидения 13% ръст на пътуващите, което отчасти се дължи на премахнатите магистрални такси. Според данни от 119 туристически обекта, отчетените посетители до вторник са били около 5.8 млн. или с 29% увеличение на годишна база. Приходите през празничните дни в тези обекти надхърлиха 310 млн. юана ($49млн.), или 33% ръст на годишна база. Огромните тълпи, тежкият пътен трафик и надутите цени в туристическите места отчасти отнеха от блясъка на Златната седмица.
Tianjin Тянцзин КитайTianjin Тянцзин КитайTianjin Тянцзин КитайP1030325

Огромният брой посетители надхвърли далеч капацитета на лифта в планината Хуашан, провинция Шаанси, и остави хиляди блокирани на върха до вторник вечерта. Според държавната телевизия CCTV, изнервени туристи са поискали компенсация от туристическия комитет, и полицията е била извикана на място за справяне с кризисната ситуация. Чън ли, заместник началник на Отдела по обществения ред в провинцията каза, че повече от 300 полицаи и държавни служители са се качили на планината да помогнат на туристите.

Забраненият град в Пекин е една от топ забележителностите в столицата на Китай. Само във вторник, е бил посетен от повече от 180 хил. души, подобрявайки рекорда си с повече от 6 пъти. Гуо Джъдзюн от Хънан казва „Нищо не успяхме да видим, само море от глави. Исках 11-годишния ми син да научи нещо от пътешествието, но в края бяхме изтощени".

В Шанхай, втория по големина град в страната, туристи пръснаха по шевовете шопинг моловете, привлечени от огромни намаления и промоции по случай двойния празник. Междувременно, резервации в последната минута на полети и хотели, се оказаха изключително предизвикателство, и по отношение количеството и цената. Според онлайн агенция ctrip.com, 95% от хотелските стаи в близост до туристически обекти са резервирани за периода от понеделник до четвъртък. Цените за икономични хостели и четири звездни хотели отбелязват 20% увеличение, някои дори удвоиха обичайните си цени.

Премахването на магистралните такси също доведе до натрупване на проблеми. С безпрецедентния трафик по пътищата, стотици хиляди шофьори се оказаха блокирани по пътя по време на празника Средата на есента. 24 главни магистрали в 16 провинции се превърнаха в огромни паркинги, с 86-те милиона пътници отправили се с кола на почивка за празниците.

Китайската туристическа академия предвижда около 362 млн. пътници по пътищата по време на официалната ваканция.

http://bulgarian.cri.cn

 


Сходни връзки

Популярните дестинации в Китай залети от туристи по време на „златната седмица" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди