изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 22:46 EEST
Министерство се издъни за 5,7 милиона лева    
Образование
Просветното ведомство се издъни с проекта си за “виртуална класна стая” и засега се прости с 5,7 млн. лв. европейски пари.  Комисията за защита на конкуренция (КЗК) обяви през тази седмица, че спира търга за електронното образование. Мотивът - в документацията на поръчката неправомерно са включени ограничителни условия за изпълнени подобни електронни платформи конкретно в сферата на образованието и с определен брой потребители.


Също така е записано, че експертите по проекта трябва да са в “трудови правоотношения с участниците”. Това противоречи на разпоредбата на Закона за обществените поръчки, посочват от КЗК. Методиката, по която е трябвало да се оценяват участниците, не съдържала точни указания за всеки показател. От комисията са категорични, че образователното ведомство необосновано е ограничило възможността на участниците да докажат своя опит с договори от началото на 2009 г. Платформата за електронно обучение трябваше да обхване 2500 училища и да има 1 млн. потребители - ученици, родители и педагози. Идеята беда се изгради обща електронна платформа и децата от къщи да могат да предават по електронен път домашните си работи, да обсъждат онлайн уроците с учителите и съучениците си.

“Виртуалната класна стая” е част от големия проект за нови информационни технологии в просветата. Той е за 40 млн. лв. по програмата “Човешки ресурси”. КЗК спря процедурите след жалба на Българска асоциация по информационни технологии (БАИТ).

Решението на комисията идва в момент, в който просветното ведомство настоява пред правителството само да управлява програмите си с пари от Брюксел.
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Министерство се издъни за 5,7 милиона лева | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Министерство се издъни за 5,7 милиона лева
Автор: Anonymous да 2012-10-07 @ 12:34 EEST
Корените на подобни издънки са в корупцията, т.е. протежирането на определена фирма, която най-често няма възможности, но има приятели сред министрите и заместниците им.
Министерство се издъни за 5,7 милиона лева
Автор: Anonymous да 2012-10-07 @ 16:56 EEST
ОСТАВКА!!!!!!!!!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди