изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:55 EET
Заплатите ни са най-ниски не само в ЕС, но вече и в Африка    
Новини В България твърдо мога да заявя, че има експлоатация на работниците, каза пред журналисти председателят на парламентарната комисия по труда и социалната политика Драгомир Стойнев. Той участва в кръгла маса "Заплащането на труда в България - предизвикателства и перспективи", организирана от КНСБ. Ние имаме възможно най-ниските заплащания не само в ЕС, а вече и в Африка. В Мароко минималната заплата е 240 евро, а в следващия член в ЕС- Република Хърватия - 450 евро, каза Драгомир Стойнев.


Той отбеляза сред причините за ниското заплащане у нас на труда прекалено голямата по думите му норма на печалба – 35-40 процента. В останалите развити държава тази норма е 18 процента. Там хората предпочитат да инвестират в своите работници, вместо да си купят яхти, да ходят на скъпи почивки и да си купят луксозни вили, каза Стойнев.

В отговор на въпрос Стойнев заяви, че противоречи на всички международни норми за една и съща работа в различни региони да се плаща различна заплата, при това регламентирано от държавата. Ако искаме да обезлюдяват конкретни региони, точно това трябва да направим, добави Стойнев.

По отношение на предложението на КНСБ за ръст на пенсиите от 1 януари с 10 на сто Стойнев напомни, че БСП е заявила още през август позицията си, че от 1 януари всички пенсии трябва да се увеличат с 11,2 процента. Настояваме майчинските да следват минималната работна заплата, което означава да станат 310 лева, както и за това всяка майка да получава детските от 35 лева, чийто размер също е необходимо да се увеличи, допълни Стойнев, цитиран от БТА. http://www.dnes.bg
 


Сходни връзки

Заплатите ни са най-ниски не само в ЕС, но вече и в Африка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди