изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 03:02 EEST
ВРЕМЕТО: Прогноза за България за 08.10.2012    
Времето

Днес студеният фронт от запад ще преминава страната. Вятърът чувствително ще се усили, ще бъде предимно облачно, но почти без валежи ще остане в западната част от страната. Минималните температури сутринта ще са сравнително високи, между 11° и 16°. Още преди пладне над западната част от страната облачността ще се разкъса и до края на деня ще намалее до незначителна. Над Източна България ще бъде предимно облачно, на места ще превали, но към края на деня облачността ще започне да намалява.

Szeged/Сегед 30Beth Williams 92Grace Kim 06Нос Шабла 



Времето почти през цялото денонощие ще е доста ветровито, особено в Северна България и най-източните райони, където скоростта на западния вятър ще достига на моменти 18-23 м/сек. Едва привечер ще отслабне. Максималните температури ще са с около 5-10° по-ниски спрямо предните дни, между 19° и 24°, в София около 18°.

Атмосферното налягане ще е по-ниско от средното, но ще започне да се повишава.

Чувствителна ще е промяната в планините. Понижението на температурите ще е с около 10-12°. На 1200 м.н.в температурата през деня ще се понижи до около 10°, на 2000 м около 3-4°, а по-най-високите върхове на Рила и Пирин и малко под 0°. Вятърът по-билата ще достига 15-20 м/сек, а по старопланинското било и повече. Време с променлива облачност, в западната част от страната почти без валежи, но над Източна Стара планина и Родопите ще превали.

През по-голямата част от деня по Черноморието ще е облачно, ще има и предимно краткотрайни превалявания. Ще духа силен до бурен северозападен и западен вятър. Привечер ще отслабне, а облачността ще започне да намалява. Температурите към 14 ч. ще са около 20°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Дежурен синоптик: Орлин Лазаров

 


Сходни връзки

ВРЕМЕТО: Прогноза за България за 08.10.2012 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди