изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:53 EEST
Николай Младенов побесня в ефир заради въпрос дали баща му е от ДС    
Политика

 Министърът на външните работи Николай Младенов избухна в студиото на БТВ. Причината беше въпрос, зададен от Виктор Николаев за миналото на неговия баща, който е свързван с бившата Държавна сигурност. Не ви ли е неудобно да ми задавате такива въпроси, подивя първият дипломат. Въпреки изненадания поглед на журналиста, Николай Младенов продължи с атаката, като каза, че е изключително неприятно за неговите действия да съдят на базата на неговите роднини. Моля ви да не бъдете част от комунистическата конспирация, каза Младенов и предупреди: не намесвайте баща ми и семейството ми.



Няма да позволя посланик в страна членка на ЕС изпратен на служба през 70-те години, който шпионира тази държава и разработва канали за влияние да остане на служба там. Не действайте така, както правят комунистите, отсече Младенов.

Преди избухването си, външният министър успокои, че няма опасност от въвеждане на британски визи за България. От 2014 г. трябва всички ограничения за работа на българи и румънци да паднат. Дебатът във Великобритания е анализ на ангажиментите на Обединеното кралство към ЕС по глава „Правосъдие и вътрешни работи“. Това е предизборна агитация с оглед изборите в Консервативната партия, обясни изказването на вътрешния министър на Великобритания Николай Младенов.

По отношение на кризата в Сирия, първият ни дипломат каза, че в момента има блокиране на вземането на решения за Сирия в Съвета за сигурност на ООН от страна на Русия и Китай. Общото събрание не веднъж гласува препоръки за налагане на санкции на Дамаск, но абсурдното е че в Съвета за сигурност те са блокирани. Над 35 000 души бяха убити, а сега ставаме свидетели на бежанска вълна, каза Младенов. Няма обаче причина да смятаме, че България ще стане арена на бягството на сирийците. Според оценките на ООН 800 000 души може да излязат от Сирия до края на годината.
България е и винаги ще бъде пример за това как хора от различни религии могат да живеят заедно. Необходимо е да се повтаря винаги, за да не се забравя, препоръча Младенов. По време на сблъсъците пред джамията в София българското общество доказа зрелостта си. Той отказа да коментира дали има трети заподозрян за атентата в Бургас. Не ме вълнува какво казват Атака, така Младенов отговори на въпроса дали се притеснява от изказванията на националистите в Русия, които предупредиха, че управляващите засилват русофобските настроения у нас. В България постоянно се увеличава потока на туристите, руснаци купуват имоти у нас, така че няма база за притеснения, каза Младенов. www.novini.bg

"Репортер": Бащата на Николай Младенов - шифровчик от разузнаването

Вестник "Репортер" разкри, че бащата на министъра на външните работи е работил като шифровчик на Първо главно управление на Държавна сигурност, т.е. разузнаването.

В служебния архив на Първо главно управление на Държавна сигурност авторът на публикацията Антон Тодоров е открил документ, който, по думите му, "най-накрая слага точка по въпроса какъв е бил бащата на днешния ни външен министър и какво е правил". (Факсимиле от документа е приложено към публикацията в изданието.)

Евтим Николов Младенов е бил подполковник от Държавна сигурност, шифровчик в Първо главно управление или външното разузнаване.

"Ето какво пише в този документ, който може да се открие във Фонд 9 - Опис 4a - a.e.406 на служебния архив на Първо главно управление:

"Предложение, рег. №22134, от 30.12.1986 г. Строго секретно!

Относно: Изплащане на допълнително месечно възнаграждание по условията на Постановление на МС №44 от 17.07.1986 г. на служители от ПГУ - ДС, изпълняващи шифрова работа.

Във връзка с изпълнение на Заповед № I-174 от 20.Х.1986 г. на Министъра на Вътрешните работи, предлагам:

I. На основание т. 5, буква "а" от горната заповед да се изплаща допълнително месечно възнаграждание на служители от ПГУ - ДС, считано от 01.09.1986 г., както следва:

с 30 лв. /до 15 г. ш.стаж/

1. Подп. Костадин Динков Димитров

2. Подп. Иван Владимиров Гогов

3. Подп. Кирил Сергиев Миланов

4. Подп. Евтим Николов Младенов

Авторът припомня, че Евтим Николов Младенов е покойник, никога не е обявяван от Комисията по досиетата и поради това личното му дело е недостъпно. Но... следите остават.

"Бащата на Николай Младенов е родом от монтанското село Горна Вереница, където наследниците му имат все още къща (неговият брат Младен Николов и чичо на днешния външен министър също е бил дипломат. Започва кариерата си в Москва, а след това е посланик на България в държави от Латинска Америка).

Евтим Николов Младенов е останал със средно образование, както сочи друг документ от служебния архив на ПГУ-ДС във Фонд 9 - Опис 4а - а.е. 23. Там на стр.133 може да се намери ЗАПОВЕД на МВР ПГУ - ДС, № 410, от 16.07.1982 г. в която пише: "Преназначавам служители от Първо главно управление-ДС, считано от датата на издаване на заповедта както следва:

"Подп. Евтим Николов Младенов, старши разузнавач, със средно образование, на длъжност инспектор, със заплата за длъжност 225 лева". В йерархията на външното разузнаване той става партиен секретар на първична партийна организация във външното разузнаване.

В периода 1979-1984 г. в Дамаск Николай Младенов е учил във втори, трети и четвърти клас (а една от неговите учителки по това време в посолството е била майката на Владимир и Боян Чукови), пише в материала. По-късно, когато бащата е в посолството ни в Холандия, Младенов вече учи в гимназия на компанията "Шел", става ясно от статията. И понеже тази гимназия е била елитна и скъпа, външното ни разузнаване е доплащало обучението му.

http://www.webcafe.bg

Николай Младенов беше кандидат за депутат от Добричка област, издигнат от СДС - Добрич.

 


Сходни връзки

Николай Младенов побесня в ефир заради въпрос дали баща му е от ДС | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Николай Младенов побесня в ефир заради въпрос дали баща му е от ДС
Автор: Anonymous да 2012-10-08 @ 11:01 EEST
Повръща ми се от тоя!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди