изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:59 EET
ГДБОП залови Данчо Пръча при специализирана операция    
Ред и сигурност

Емблематичният за Врачанския регион Данчо Пръча е бил задържан при специализирана полицейска операция "Пръча” на ГДБОП и ОД МВР Враца, предаде агенция "Фокус”. Новината бе съобщена от министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, според който по време на акцията службите са работили по случай, свързан с подготовка за купуване на фалшиви банкноти по 50 евро.



Мъжът е бил заловен вчера (6 октомври) на 37-ми км на бензиностанция "Лукойл” близо до Ботевград. В момента на ареста той е предавал 88 броя неистински парични знаци. Освен него, са заловени и още двама души. Единият от тях е 49-годишният Сергей, който е познат на полицията с редица криминални регистрации за кражби и побои. Вторият е 61-годишен мъж на име Емил. Той също е криминално проявел и вече е осъждан в Италия.

Данчо Пръча е познат като емблематична фигура във Врачанския район. Той се е занимавал с разпросранението на наркотици, сводничество, рекет и изнудване.

Службите продължават процесуално-следствените действия по адреси, потвърди Цветанов.

В момента Пръча има една десетгодишна присъда, постановена от Врачански окръжен съд. От април 2011 година мярката му за неотклонение е била променена от "задържане под стража” в "домашен арест” и впоследствие – в "парична гаранция” 10 000 лева. Предстои разглеждане на делото на втора инстанция. Това ще се случи на 19 октомври. Министърът на вътрешните работи подчерта, че се надява Данчо Пръча да бъде задържан, за да не се изпада в ситуации, сходни с тази с братя Галеви и други популярни фигури на организираната престъпност.

"Виждате, че при едно бавно правораздаване и протакане с възможностите, които защитата винаги може да използва, при промяна на мерките за задържане под стража, тези лица не се занимават с нищо друго, освен с престъпна дейност. Затова е много важно, когато има осъдителни присъди, съответните инстанции да приключват работата си по-бързо, за да се знае дали лицата ще трябва да лежат в затвора или – да са на свобода и да правят това, което прави и в момента Данчо Пръча”, каза министър Цветан Цветанов. http://inews.bg

 Данчо Пръча "отворил" Цеци Красимирова

 Жени от кръга на Пръча пазят деца от отвличане

 Гея издал Пръча, за да отърве кожата

 Данчо Пръча заподозрян и за отвличане

Арестуваха Данчо Пръча в зрелищен екшън

 


Сходни връзки

ГДБОП залови Данчо Пръча при специализирана операция | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди