изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 19:38 EEST
Руският "Северен поток" тръгна към Европа с пълна мощност    
По светаРусия гарантира безпрепятствената доставка на газа за Европа чрез газопровода „Северен поток" и се надява, че газопроводът ще допринесе за развитието на европейския континент.  Това заяви президентът на Русия Владимир Путин в специално видеообръщение по повод тържественото достигане на проектна мощност на северноевропейския газопровод, съобщава ИТАР-ТАСС. „Северен поток" е способен да удовлетвори растящата потребност на Европа в областта на енергетиката", каза той.

"Газът ще се доставя директно по най-краткия маршрут, свързващ най-големите руски запаси от природен газ до европейските пазари, без транзитни рискове, последователно и надеждно; ние го гарантираме", подчерта Путин. Президентът напомни, че Русия винаги е изпълнявала и ще изпълнява задълженията си за газовите доставки за Европа. „Разчитам, че и Европейският съюз ще съдейства за ефективното използване на потенциала на „Северен поток", добави той. „Само с общи усилия можем да гарантираме интересите на производителите и потребителите, укрепване на енергийната сигурност", подчерта той, допълвайки: "Аз съм сигурен, че" Северен поток "ще има значителен принос за икономическото развитие на нашите страни и на европейския континент като цяло".

Путин поздрави участниците в церемонията и всички, които работеха по проекта, отбелязвайки, че сега газопроводът е на пълна мощност. „Това е много важно събитие", изтъкна той. „Европейските потребители могат ежегодно да получават до 55 млрд. куб. метра руски газ", добави още руският президент. „Северен поток" е дълъг 1223 км, който минава по дъното на Балтийско море, транспортиращ газ от Русия до Германия (свързвайки руския град Виборг с германския Грайфсвалд). Целеви пазари за доставки на руски газ чрез "Северен поток", освен Германия, са Холандия, Франция, Дания и др.

Днес се пуска в експлоатация втората линия на „Северен поток", като по този начин мощността на газопровода се удвоява и тя ще достигне до 55 милиарда кубически метра природен газ годишно.
В него участват руски, италиански, германски и японски компании. Най-големите банки са привлекли инвестиции в размер на 6.4 млрд. евро. Транспортирането на газа от първия участък за Европа започна през ноември 2011 година. Всяка от линиите е с дължина от около 1220 километра и с капацитет 27.5 млрд. куб. метра годишно. http://news.ibox.bg/


 


Сходни връзки

Руският "Северен поток" тръгна към Европа с пълна мощност | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди