изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:44 EEST
САЩ обявиха заплаха от китайски гиганти    
По светаКомисията по разузнаване към Камарата на представителите на САЩ предупреждава, че двете водещи китайски компании за телекомуникационна техника “Хуавей текнолъджис“ (Huawei Technoligies) и “Зет Ти И Корпорейшън“ (ZTE Corp.) представляват сериозна заплаха за сигурността на САЩ, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на копие от проектодоклада й.

Комисията препоръчва на регулаторните органи да блокират операциите по сливане и придобиване на фирми в САЩ от страна на двата гиганта, предаде БТА. Тя съветва също американски правителствени системи да не използват оборудване от двете компании, а американските частни фирми - да избягват да работят с тях.

Резултатите от продължилото близо година разследване на комисията, които ще бъдат огласени утре, могат да попречат на двете китайски корпорации да разширят бизнеса си в САЩ. Комисията критикува в доклада си двете компании, че не са предоставили достатъчно информация, за да разсеят безпокойствата й, включително подробна информация за официалните връзки или регулативно взаимодействие с китайските власти, отбелязва Ройтерс.

Комисията посочва, че разполага с твърдения на неназовани експерти от тази промишленост и от настоящи и бивши служители на "Хуавей", подсказващи, че компанията може да е отговорна за подкупи и корупция, дискриминационно поведение или нарушения на авторското право.

Въз основа на събраната поверителна и неповерителна информация смятаме, че не може да се има доверие на "Хуавей" и Зет Ти И, че не са под влияние на чужда държава, което ги прави заплаха за сигурността на САЩ и нашите системи, подчертава комисията.

През лятото американски конгресмени поискаха от финансовия секретар Тимъти Гайтнър да разследва ZTE по подозрения, че компанията е продала системи за наблюдение и амекирански военни компоненти на Иран, предадоха тогава световните агенции. http://it.dir.bg
 


Сходни връзки

САЩ обявиха заплаха от китайски гиганти | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди