изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 06:15 EEST
Пречиствателната станция в Албена ще може да поеме до 50 000 жители в района    
ЕкологияПречиствателната станция в Албена ще може да поеме до 50 000 жители в района. Това предвижда проектът за рехабилитиране, финансиран със сумата от 32,5 милиона лева по Оперативна програма „Околна среда”.

Изградената преди десетилетия станция поема отпадните води и на жителите на с.Кранево. В района обаче се очаква да бъдат изградени сгради за около 20 хиляди жители и екологичното съоръжение трябва има капацитет и за тях. Реконструираната станция има за задача да отвежда в морето отпадни води без наличие на азот и с понижено съдържание на фосфор, съгласно директива 91/271 на ЕС. За тази цел разрушаваният ежегодно от морето отвеждащ колектор ще бъде изграден наново и ще зауства водата на една морска миля.
В момента Община Балчик разработва прединвестиционното проучване и идейния проект за рехабилитирането на пречиствателната станция в курортния комплекс. Проведени са процедури за избор на изпълнители на дейностите по проекта и предстои втори етап, през който ще се осъществят работното проектиране и строителството.  
Крайният срок за приключване на работата по станцията е 30 юни 2014г.

САВА ТИХОЛОВ

 


Сходни връзки

Пречиствателната станция в Албена ще може да поеме до 50 000 жители в района | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди