изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 06:25 EEST
КАВАРНЕНЕЦ ЩЕ ПЛАТИ 704 ЛЕВА ПО САНКЦИЯ НА ГЕРМАНСКИ СЪД    
Ред и сигурностОкръжният съд в Добрич призна финансова санкция, наложена на 23-годишния Данаил Д. Д. от Каварна от Районният съд в Брухзал. Германският съд претендира да бъдат платени 300 евро глоба и 60 евро разходи за водене на делото му. Данаил Д. е признат за виновен във вещно укривателство.

 Германските власти уточняват, че в периода между 11 март и 26 септември 2011 г. Данаил Д. е закупил от непознато лице за 300 евро мобилен телефон Apple iPhone 4 G, който преди това на 11 март бил откраднат от друго лице в заведение в Берлин. Стойността на iPhone възлиза на около 800 евро и на подсъдимия е било известно, че пазарната цена надвишава двойно платената от него. Той е можел да предполага, че се касае за откраднат iPhone, което е приел с одобрение, посочва германската страна.

Производството в Окръжния съд в Добрич е образувано по искане на Федералната служба по правосъдие на Германия,  обосновано с Рамково решение на Съвета на Европа относно прилагането на принципа на взаимно признаване на разходи по съдебни процедури. Въз основа на този принцип Окръжният съд призна финансовата претенция на германската страна и определи Данаил Д. да заплати 704,09 лв. по курса на БНБ към датата на постановяване на съдебния акт на Районния съд в Брухзал - 24 октомври 2012 г.

Младежът е завършил 7 клас, работи в чужбина, осъждан е. В съдебната зала той заяви, че е съгласен с решението, с което германският съд му е наложил финансова санкция и иска да я заплати. НДТ

 

 


Сходни връзки

КАВАРНЕНЕЦ ЩЕ ПЛАТИ 704 ЛЕВА ПО САНКЦИЯ НА ГЕРМАНСКИ СЪД | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди