изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 15:52 EEST
Ало бандитите с хит „златен пирон“    
Новини Ало бандидите атакуват с нови измами. Хитовете им в момента са скъпи ваксини и илачи срещу грип за цябото семейство, цената скача при усложнения, получени от измисления близък. В топ на лъжите им се изкачва и версията „златен пирон“.

Престъпниците звънят по телефона и обясняват на жертвите си, че техният син/дъщеря/внук/ и т.н. е пострадал в катастрофа, а за да бъде спасен кракът му трябва да бъде поставен златен пирон. От притеснените до смърт хора те искали дори и по 35 хил.евро, съобщиха за Дартс нюз от полицията.

„Ало измамниците“ звънели предимно около обяд, когато вкъщи са си деца или възрастни хора. Когато чуят в слушалката глас, бандитите декламират заучената фраза: „Аз съм доктор Иванов от „Пирогов“, стана катастрофа“. За да е по-убедителна измамата, лекарят менте дава слушалката на свой „колега“, който започва да плаче, хълца и моли за помощ. Така детето или възрастният човек, стъписани от ужас, тръгват да търсят пари из цялата къща. Някои пенсионери пък хукват към банката, за да изтеглят всичките си спестявания и да помогнат на „агонизиращото“ си дете или внуче.  Част от измамниците не се задоволявали с по-малко от 2 хиляди лева и изпращали притеснените хора да търсят пари от приятели и познати. От две банки вече са помогнали на МВР в предотвратяването на измами. Наблюдателните банкери видели, че разтревожените възрастни хора теглят всичките си пари и се поинтересували за какво. Така след като пенсионерите им разказали за обажданията, чиновниците повикали полиция.

„Измамниците не се спират пред нищо. Молим хората да са по внимателни, да използват друг телефон и да звъннат до близките си. Да бъдат настоятелни, ако в първия момент те не вдигат, да звъннат поне 3-4 пъти. Освен това да звънят на лечебното заведение или в съответното Районно управление и да търсят информация. Молим и банкерите да бъдат по-наблюдателни, да се интересуват за какво един разтревожен пенсионер си тегли спестяванията“, апелира инспектор Диана Иванова от столичното Пето РПУ.

http://www.svobodnoslovo.eu

 


Сходни връзки

Ало бандитите с хит „златен пирон“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди