изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 20:47 EEST
БАН затваря за 2 месеца    
НовиниБАН хлопва кепенците в следващите два месеца, съобщиха от там. Повечето институти ще затворят врати през ноември и декември заради липса на пари, разказа пред "Стандарт" главният научен секретар акад. Стефан Хаджитодоров.


"Миналата година бюджетът също беше малък, но тогава хората си вземаха по седмица-две неплатена отпуска още предишните месеци. Сега обаче до последно се надявахме, че правителството ще извади пари и ще ни дофинансира в края на годината. След като това не стана, минаваме на варианта двумесечни неплатени отпуски", каза той. Според Хаджитодоров само в институтите, където има непрестанен поток на дейности, които не могат да бъдат прекъснати, ще има дежурни. Те ще работят щафетно. Такива са например Националният институт по метеорология и Геофизичният, който се занимава и със земетръсните прогнози. Синоптици и сеизмолози ще се редуват по график, за да не остава държавата без прогноза за времето. В момента текат събрания на отделните институти, за да се реши кои от тях ще затворят врати задълго. Учените заявиха също, че ако парите им бъдат увеличени дори с един процент, това ще доведе до нарастване с 8 на сто на средствата, които ще дойдат по европейски проекти.
Стела Стоянова

http://paper.standartnews.com

 


Сходни връзки

БАН затваря за 2 месеца | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди