изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 15:28 EEST
Георги Софкин атакува рекордите на Гинес    
Любопитно Георги Софкин подготвя проект, с който да влезе в книгата с рекордите на Гинес. Президентът на Българска организация "Малки европейци" планира да осъществи преход с джет през Гибралтар или в зоната на Балеарските, Карибските острови или Бискайския залив. Остава единствено да се уточни дали ще трябва да премине определено разстояние или става дума за рекорд за време на каране. Очаква се Софкин да атакува световния рекорд за малки хора след януари 2013 година.

"Подготвям това начинание от няколко години. В този проект до мен застават високо поставени хора от Испания. Те не искат публичност, но ще споделя, че между тях има Нобелов лауреат. Става дума не само за финаснова подкрепа, но и за неща от административен характер като разрешения, осигуряване на коридор, медицинска техника", сподели пред Sportal.bg Георги Софкин.

Преходът с джет вероятно ще бъде и част от подготовката на 136-сантиметровия Софкин за Игрите за хора с нисък ръст в Мичиган през юли 2013 година. Там Софкин, който е и двукратен световен шампион, ще защитава златните си медали в бадминтона на сингъл от Рамбуйе 2005 и Белфаст 2009.

В края на август 2010 година Георги Софкин измина с джет разстоянието от Свети Влас до Несебър и обратно. http://www.sportal.bg
 


Сходни връзки

Георги Софкин атакува рекордите на Гинес | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди