изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:10 EEST
Заповед на МВР: До всяка поща - полицай    
Ред и сигурностВъоръжени полицаи ще дежурят до всички пощенски станции, където се раздават пенсии. Мярката бе предприета, след като в сряда бандит с мотор задигна 23 000 лева, предназначени за пенсионери в софийския кв. "Челопечене".

"Пуснали сме окръжно до всички областни дирекции в страната. В него се указва да се усили полицейското присъствие около пощенските станции, където се раздават пенсии. Променили сме графика на служителите и при раздаване на пенсии ще има полицаи", каза шефът на Националната полиция главен комисар Ангел Антонов. Той добави, че ще се изисква клоновете да бъдат снабдени с видеонаблюдение.

Още в началото на годината МВР препоръчало в станцията в Челопечене да бъдат поставени камери и да се назначи охрана, но не било изпълнено.

Криминалисти проверяват версията, че грабежът е дело на мотористи, които в края на август нападнаха бензиностанция в Бухово и задигнаха 1370 лева.

От полицията признаха, че досега няма разкрит грабеж на пенсии от пощи през последните две години.

Ангел Антонов обяви, че членове на бандата "Опасните", арестувана през май за обири в златарски ателиета и заложни къщи, са заподозрени и за нападението на клон на банка ОББ в Студентски град. Грабежът бе извършен на 5 април т. г. Тогава двама мъже с мотор задигнаха 215 082 лв., но при бягството изпуснаха половината от плячката. "Категорично има връзка, доказана връзка. Сега се изясняват детайли", каза Антонов. http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

Заповед на МВР: До всяка поща - полицай | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 4.78 секунди