изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:58 EET
Борисов: Бюджетът за 2013-та година е най-добрият    
ПолитикаМинистър-председателят Бойко Борисов определи бюджета за следващата година като възможно най-добрият. „Сред приоритетите на държавата са културата, образованието, повече пари за спорта, инфраструктурата”, каза премиерът в Бургас. 10-процентният плосък данък върху доходите няма да бъде отменен, заяви още в морския град премиерът Бойко Борисов, цитиран от БГНЕС.

Данъчната стабилност е много важна за инвеститорите и затова не се налага промяна в размера на налозите, каза той. "Плоският данък не случайно го въведоха социалистите, защото е несоциален. На практика след като фирмите биват обложени, на базата на 7% влизат данъци в държавата. Така че Станишев като говори за социална държава, да каже защо са го въвели. Това ни отиваше ние да го въведем и щяхме да го въведем, ако нямаше финансово-икономическата криза. Сега вече няма да го пипаме, защото данъчната стабилност е много важна и за бизнеса, и за инвеститорите", каза още премиерът.

По повод проведеното шествие на недоволни офицери Борисов изтъкна, че техните заплати ще бъдат увеличени, но по думите му това не е единственият приоритет на държавата. "По времето на комунизма репресивният апарат на държавата ползваше много привилегии. Приоритетите при нас са образование, здравеопазване, култура, археология, да възстановим спортните бази. В най-голямата криза платихме една от най-добрите транспортна техника – фрегати, хеликоптери, за което сме доволни", каза още той.

 В Бургас Борисов посети ремонтираната сграда на Музикалното училище "Панчо Владигеров". „Правим училище, което бе занемарено, над 1 млн. лв. сме дали за енергийна ефективност, с 60% по-малко ще са сметките за парно след ремонта”, каза пред журналисти Борисов, цитиран от "Фокус".

Директорът на училището Златина Пантелеева каза, че училището не бе в добро състояние и преди са се правили само ремонти „на парче”, но сега се вижда цялостен облик на нещо красиво.

Премиерът Бойко Борисов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и министърът на културата Вежди Рашидов откриха и ремонтираната сграда на Бургаската опера. Проектът за ремонт и модернизация на „Оперно-филхармонично дружество” възлиза на близо 1,5 млн. лв. С реализирането на проекта операта за първи път ще бъде достъпна за хора с увреждания.

Програмата на премиера по-късно продължава с откриването на участък от рехабилитирания път Ахтопол – Резово. Общата дължина на ремонтираните участъци е около 10 км. Стойността на строително-монтажните работи е над 7 млн. лв.

Вчера Борисов откри обновения стадион в Русе и зала "Филхармония". Изтъкна, че през 2013 година ще бъдат отпуснати 18 млн. лева повече за културата.

www.dir.bg

 


Сходни връзки

Борисов: Бюджетът за 2013-та година е най-добрият | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди