изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:35 EET
ОЩЕ ЩЕ СКУБЯТ ОТ НАРОДА    
Политика

Скок на парите за старост с 15% и данък от 10%, предлага Емил Хърсев



Трябва да се въведе и облагане на пенсиите. Симеон Дянков трябваше да каже – увеличение на пенсиите с 15% и данък от 10%, което щеше да е нетно увеличение с 5%. Не е въпрос на вземане от хората, а на уеднаквяване на облагането“, заяви финансистът Емил Хърсев пред бтв. Хърсев защити данък „лихва“ с факта, че данъците работят по-добре, когато има по-малко изключения. Затова и подоходното облагане трябва да е еднакво.

Заедно с икономиста Георги Ангелова те спориха за данъка върху лихвите от депозити. „Не облагаме спестяванията, а лихвата от тях. Досега това беше едно изключение от данъчното облагане“, коментира Хърсев. “Не съм съгласен, че има печалба, защото лихвата от депозита е по-ниска от инфлацията“, контрира Георги Ангелов. „Не е аргумент да налагаме нови данъци, защото държавата не харчи добре. За да има по-високи пенсии, трябва да произвеждаме повече“, поясни икономистът.

„Когато натрупаме капитала както в Западна Европа, нека да въведем и техните данъци. Там има стотици данъци, които ги няма в България, но нека първо да им стигнем нивото. Съотношението кредити към депозити е 105% – т. е. всички депозити са раздадени, дори са взети пари отвън. Тези пари не спят в банките, те работят за икономиката“, каза още Георги Ангелов. Той бе категоричен, че трябва да гоним събиране на данъците от сивата икономика, а не да облагаме депозитите, които са спестени, след като им е взет данък.

dartsnews.bg

Финансистът Емил Хърсев съветва Мая Илиева как да си харчи парите

Известният финансист Емил Хърсев призна, че помага на Мая Илиева със съвети как най – разумно да инвестира наследството си от покойния си съпруг. Вдовицата на Георги Илиев имала огромно желание да спонсорира любимия си сериал „Под прикритие“ , но експертът я убедил, че за момента не е разумно да влага парите си в бг продукции.

Емил Хърсев беше финансов съветник на разстреляния през 2005 г. бос на ВИС- 2. Покрай общата си работа, двамата станали и близки приятели. След смъртта му, Хърсев продължил да консултира вдовицата Мая Илиева как най – добре да инвестира наследството от покойния си съпруг.

Финансистът разкри, че бившата манекенка имала огромно желание да вложи пари в любимата си българска ти ви сага „Под прикритие“. Вдовицата следяла с огромен интерес всички родни сериали, но най – много харесвала крими поредицата по БНТ. Мая Илиева е луда фенка на мафиотския бос Джаро, в изпълнение на Михаил Билалов, издават нейни приятели.

Емил Хърсев разубедил вдовицата на Георги Илиев да инвестира в родна ти ви и кино продукция, тъй като за момента няма никаква възръщаемост. Финансистът посъветвал Илиева да влага парите си в бижута и други видове скъпоценности, което е най – удачното засега.

Говори се, че вдовицата на Георги Илиев е наследила към 300 млн. долара. След смъртта на съпруга си, Мая започна да разпродава империята му ВИС – 2. Вдовицата остави за себе си обаче няколко хотела по родното Черноморие, сред които и любимият му „Дюн“ в Слънчев бряг. Макар легендарният хотел да е незаконен, тъй като е построен на самия плаж, до сега институциите не са взели мерки за събарянето му.

http://skandalno.net

Заплати – Левон Хампарцумян с най-високото възнаграждение сред банкерите у нас, 200 хиляди на месец

 


Сходни връзки

ОЩЕ ЩЕ СКУБЯТ ОТ НАРОДА | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ОЩЕ ЩЕ СКУБЯТ ОТ НАРОДА
Автор: Anonymous да 2012-10-15 @ 08:35 EEST
Aман ,да си отиват тези по бързо,че както са я подкарали ......

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди