изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:49 EET
ГЕРБ и БСП изравняват позициите си, сочи новото изследване на "Медиана"    
Общество Позициите на ГЕБ и БСП се изравняват. Този изненадващ резултат излезе от последното изследване на социологическа агенция "Медиана", публикувано днес в "Труд". Според данните, събирани в началото на месеца, подкрепата за управляващите спада на 20.7%, като през юли е била 24.8%. Агенцията отчита през октомври 20.6 % подкрепа за социалистите при 19.6% за юли.


Дали това е срив, началото на срива или просто необясним временен гърч във всенародната любов към премиера, предстои да видим, коментира шефът на агенцията Кольо Колев.
На практика изследването на "Медиана" не се различава с много с последните данни на "Алфа рисърч" по отношение подкрепата за ГЕРБ. Наскоро от "Алфа рисърч" измериха също сериозен спад на управляващите - от 22.3% за юни на 21.4% за септември. По-сериозно разминаване има при социалистите - докато според "Алфа рисърч" БСП пада от спада от 18.4% през юни до 16.1% през септември, то "Медиана" мери завишение и достигане до 20.6%.

Пред "Дневник" Колев коментира, че според него разминаването при левицата идва от избора на Сергей Станишев за лидер на партията на европейските социалисти на 29 септември. Станишев придобива легитимност чрез избора си, а заедно с него и БСП - нещо като морална индулгенция, смята Колев. И отбелязва, че мнението на чужденците е важно в България. В същото време останалите му колеги вероятно не са отчели този избор заради това, че са мерили преди  избора на Станишев.

По-сериозния спад за ГЕРБ шефът на "Медиана" обяснява с "пълната каша", сътворена от управляващите около бюджета, заплатите и пенсиите. Засили се усещането, че няма пилот в самолета, това е най важното - нарастващото усещане за "патета в кълчища", каза Колев. "Те тръгнаха да обещават, сетиха се, че няма пари и възможности, и се замятаха да намерят, а пък всеки си поиска по нещо - лекари, полицаи, военни, учители. Управляващите се оказаха въвлечени в решаването на непосилната задача - "Как да дадем, когато няма ресурс, а трябва да дадем, защото казахме, че ще дадем?", коментира още социологът.

А си представям какво щеше да бъде, ако бяхме направили изследването след данъка върху лихвите, допълни той. http://www.dnevnik.bg

Втора агенция потвърди негативните оценки за кабинета и премиера

Почти всеки втори е недоволен от правителството ”Борисов”

Сериозен спад в подкрепата към правителството и Борисов отчита "Алфа Рисърч"

 


Сходни връзки

ГЕРБ и БСП изравняват позициите си, сочи новото изследване на "Медиана" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди