изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:08 EET
25-годишен балчиклия подсъдим за шофиране след употреба на алкохол    
Ред и сигурностРайонен съд – Балчик, е насрочил за 17.10.2012 г. съдебно заседание по наказателно дело срещу 25-годишния Й. Ст. Й. от гр. Балчик. Районната прокуратура му е повдигнала обвинение за това, че на 01.05.2012 г. в с. Рогачево, община Балчик е управлявал лек автомобил „Опел Кадет” с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 промила, а именно – 1,7 промила, установено по надлежен ред.

Държавното обвинение посочва, че на 01.05.2012 г. след 16,30 ч. полицай от РУП – Албена, посетил транспортно произшествие на отсечката за с. Рогачево, община Балчик. Служителят на реда установил, че лек автомобил „Опел Кадет” е напуснал платното за движение като се ударил в крайпътно дърво. Пристигнал екип на Бърза помощ и отвел водача в Спешния център в гр. Балчик за преглед. По тази причина полицаят не успял да го изпробва с техническо средство за употреба на алкохол. Той уведомил оперативния дежурен, за да бъде изпратен автоконтрольор, който да връчи талон за медицинско изследване за употреба на алкохол или друго упойващо вещество на водача в Спешния център. Това било направено и резултатите от химическата експертиза показали, че Й. Й. шофирал с етилов алкохол в количество 1,70 промила в кръвта. След получаване на резултатите му бил съставен Акт за административно нарушение по Закона за движение по пътищата.

В досъдебното производство 25-годишният обяснил, че посетил с автомобила на баща си с. Рогачево и около 16 ч. тръгнал да се прибира. Преди да излезе от селото изгубил управление на колата и излязъл от пътното платно. Й. Й. твърдял, че е изгубил съзнание и не помни нищо, а преди пътно-транспортното произшествие е изпил само една бира.

Й. Й. има основно образование, безработен е, не е семеен, осъждан е. Срещу него се води досъдебно производство за отглеждане на наркотични вещества.

 


Сходни връзки

25-годишен балчиклия подсъдим за шофиране след употреба на алкохол | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди