изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:46 EEST
Плевнелиев прати агент на 6-о, подписал АКТА, за посланик в 2 евродържави    
ПолитикаСлед поредица от заклинания на външния министър Ники Младенов и на президента Росен Плевнелиев как е срамно България да има агенти на ДС за посланици и особено в ЕС, вчера се появи уникално назначение. Подписалия АКТА и прикрил министъра си в това срамно дело бивш наш посланик в Япония Любомир Тодоров е утвърденият с указ на държавния глава за поста в Хелзинки. Тодоров не просто ще ни представлява в члена на ЕС Финландия.

Той ще удари с един куршум два заека, защото ще ни е посланик и в Естония. Нейната прекрасна столица Талин се намира на 60 км или час и половина с катамаран от Хелзинки.  Кой е представителят не на разузнаването на Тато, а на Тайната му полиция? Комисията по досиетата докладва: “Любомир Тодоров (1951), извънреден и пълномощен посланик в Токио от ноември 2009 г. Назначен е с указ на президента Георги Първанов. Тодоров беше разкрит като агент "Александър" на Шесто управление на ДС от 1975 г. и след това като агент "Джими" на Второ главно управление  на ДС от 1984 г.
Любомир Тодоров завършва английската гимназия в Русе (1970), външна търговия в Икономическия институт в Прага, Чехия (1976) и дипломация в Дипломатическата школа в Москва (1980 – 1983)”. Най-интерсният пост в кариерата му е в кабинета не на кого да е, а на ВИДЕНОВ. В него той е парламентарен секретар на Министерството на финансите. Малко преди падането на тази власт с улични протести старите кучета от ДС или друга сила го спасяват като консул в чудесната Австралия. При Станишев той стига до посланик там. Ето и още дела и документи: “

Любомир Тодоров е бил вербуван през 1975 г. от Шесто управление на ДС за борба с идеологическата диверсия, отдел 02 (студенти и младежи) под псевдонима „Александър”. Използван е по линия на контрола на български студенти и дипломати в Чехословакия, когато е 24-годишен.

Впоследствие е изключен от агентурния апарат. През 1984 г. е възстановен като агент под псевдонима „Джими”, но за Второ главно управление на ДС. Дейността му е прекратена през 1990 г.

Личното дело е прочистено и заверено с печат и прошнуровано едва през октомври 1996 г., като в него са оставени само 16 листа”. Забележете, досието е прочистено точно преди падането на Виденов.

Сещате ли се за някой друг, в чието досие не е останало нищо – ами Гоце, разбира се. Дали пък и него Плевнелиев и Ники Младенов – син на подполковник от ДС, да не пратят посланик?

http://19min.bg

 


Сходни връзки

Плевнелиев прати агент на 6-о, подписал АКТА, за посланик в 2 евродържави | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди