изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-09-30 @ 12:21 EEST
Седем балчиклии ще се отговарят пред съда за кражби от шестима потърпевши    
Ред и сигурностНа 18.10.2012 г. Районен съд – Балчик, трябва да даде ход на наказателно дело срещу 7 балчиклии, обвиняеми за кражби, извършени в различно съучастие.

Районната прокуратура е повдигнала обвинение на 26-годишният Асп. В. Анг. за това, че при условията на продължавано престъпление през месеците февруари и март 2011 г. в гр. Балчик е извършил серия кражби. Те са сторени от гараж, от покрива на бивш супермаркет, бистро и ресторант на централния плаж, собственост на фирма, както и от дворно място на бивше предприятие на ТПК и в с. Царичино, община Балчик от помещение за изваряване на ракия. Кражбите са извършени чрез разбиване на прегради, здраво направени за защита на имот и като използвал специални технически средства и лек автомобил „Фолксваген Голф”. Държавното обвинение посочва, че деянията са извършени след предварителен сговор с подсъдимите М. Й., Д. Кр., Цв. Хр., К. З. и Асп. Дж. и в немаловажен случай. От владението на шестима собственици са отнети алуминиеви плоскости от демонтиран търговски павилион от ПВЦ-дограма, 11,77 кв. м медна ламарина,  ел. кабели, старо желязо, 250 литра меден казан и 75 кг железни отпадъци на обща стойност 3 162,08 лв., без съгласието им и с намерение противозаконно да ги присвои.

27-годишният М. М. Й. е подсъдим по обвинение за това, че при условие на продължавано престъпление, през месец февруари 2011 г. в гр. Балчик е участвал в две кражби. От гараж и от бивше предприятие на ТПК, след предварителен сговор с Асп. Анг., Д. Кр. и Асп. Дж., в немаловажен случай е отнел от владението на двама собственици алуминиеви плоскости от демонтиран търговски павилион от ПВЦ дограма и 75 кг железни отпадъци на обща стойност 1188 лв., без съгласието им и с намерение противозаконно да ги присвои.

19-годишният К. З. е подсъдим по обвинение в това, че при условията на продължавано престъпление, през месеците февруари и март 2011 г. в гр. Балчик, като непълнолетен, но след като е разбирал свойството и значението на деянието и като е могъл да ръководи постъпките си е извършил пет деяния. От покрива на бивш супермаркет, бистро и ресторант на централния паж, собственост на фирма, от дворно място, от магазин за хранителни стоки и от помещение за изваряване на ракия в с. Царичино, чрез разбиване на прегради, здраво направени за защита на имот, използване на специални технически средства и лек автомобил „Фолксваген Голф”, след предварителен сговор с Асп. Анг., Д. Кр., Цв. Хр. и Р. Р., в немаловажен случай е отнел от владението на петима собственици:  11,77 кв. м. медна ламарина, ел. кабел, старо желязо, меден казан,  промишлени и хранителни продукти и напитки на обща стойност 2 689,81 лв.   

18-годишният Р. М. Р. ще се изправи пред съда по обвинение в това, че като непълнолетен, но след като е разбирал свойството и значението на деянието и като е могъл да ръководи постъпките си, от магазин за хранителни стоки, чрез разбиване на прегради, здраво направени за защита на имот, използване на технически средства и след предварителен сговор с Цв. Хр. и К. З., в немаловажен случай е откраднал промишлени и хранителни стоки и напитки на обща стойност 715,73 лв.

47-годишният Цв. Д. Хр. ще отговаря пред съда по обвинение в това, че при условията на продължавано престъпление, през месеците февруари и март 2011 г. в гр. Балчик  е участвал в шест деяния. От покрива на бивш супермаркет, собственост на фирма, от дворно място, помещение за изваряване на ракия в с. Царичино, от лек автомобил „БМВ 320”, паркиран в гр. Балчик и от магазин за хранителни стоки. Кражбите са извършени чрез разбиване на прегради, здраво направени за  защита на имот, използване на специални технически средства и лек автомобил „Фолксваген Голф”. Той ги е осъществил сам и след предварителен сговор с Асп. Анг., Д. Кр., К. З и Р. Р. От шестима собственици са отнети 11,77 кв. м медна ламарина, ел. кабел, старо желязо, меден казан, CD марка „Silker crest”, промишлени и хранителни стоки и напитки, всичко на обща стойност 2 749,81 лв., без съгласието на собственика им и с намерение противозаконно да ги присвои. 

Цв. Хр. е сторил деянията при условията на повторност и в немаловажен случай.

20-годишният Д. Г. Кр. ще отговаря по обвинение в това,  че при условие на продължавано престъпление, през месеците февруари и март 2011 г. в гр. Балчик е извършил четири деяния. Кражбите са сторени от покрива на бившия супермаркет, бистро и ресторант на централния плаж, собственост на фирма, от гараж и от помещение за изваряване на ракия в с. Царичино. Те са направени чрез разбиване на прегради, здраво направени за защита на имот, използване на специални технически средства и лек автомобил „Фолксваген Голф”, след предварителен сговор с другите шестима подсъдими, в немаловажен случай. От владението на четирима собственици е отнел 11,77 кв. м медна ламарина, ел. кабел, алуминиеви плоскости от демонтиран търговски павилион от ПВЦ дограма и меден казан на обща стойност 2 796,08 лв.

22-годишният Асп. Д. Дж.е подсъдим по обвинение в това, че при условията на продължавано престъпление през месец февруари 2011 г. в гр. Балчик, след предварителен сговор с Асп. Анг., Д. Кр. и М. Й., в немаловажен случай е отнел от владението на двама собственици алуминиеви плоскости от демонтиран търговски павилион от ПВЦ дограма и 75 кг старо желязо на обща стойност 1188 лв.

Асп. Анг., М. Й., К. З., Р. Р., Д. Кр. и Асп. Дж. имат начално образование,  не са семейни, безработни са, не са осъждани.

Цв. Хр. има основно образование, не е семеен, безработен е, осъждан.

 


Сходни връзки

Седем балчиклии ще се отговарят пред съда за кражби от шестима потърпевши | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди