изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 16:40 EEST
Татуираният труп - финландец, убит след пиянски скандал    
Ред и сигурностПолицията разкри мистериозното убийство на неизвестен мъж с татуировки по ръцете, чийто труп бе открит обгорен край пернишкото село Кладница. Жертвата се оказа финландец, а убиецът - българин, брат на неговата приятелка.

"За по-малко от два дни разследващите екипи разкриха и задържаха извършителя на престъплението", съобщи вчера вътрешният министър Цветан Цветанов.

Трупът бе открит в ранните часове на 10 октомври при пожар на сметище край селото. Съдебните медици установиха, че по него има много наранявания от нож, нанесени, преди да бъде подпален.

Около седмица беше нужна на полицаите, за да установят самоличността на убития. Пресцентърът на МВР разпространи фоторобот и снимки на татуировките му, за да бъде разпознат. Публикувано бе и предположението, че е мъж на 20-25 години, свързан с престъпния свят.

Случаят започнал да се разплита във вторник. Тогава в полицията в Пловдив бил подаден сигнал, че е изчезнал млад мъж. Описанието съвпадало с това на обгорелия мъртвец. Криминалистите тръгнали по тази следа и хванали убиеца само след няколко часа.

"Той е на 25 години, с инициали К. А., мотивите му не може да се коментират", каза пред "Труд" окръжният прокурор на Перник Пламен Найденов.

По полицейска информация финландецът имал интимна връзка със сестрата на убиеца.

В ранните часове на 9 октомври двамата мъже се напили в жилището на брата в столичния квартал "Белите брези". Скарали се. Българинът грабнал нож и започнал да ръга финландеца. После увил тялото му в чаршаф и го захвърлил край Кладница. Там опитал да го изгори, но не успял.

Селото било избрано, защото е планинско и се намира в гората под Витоша, казаха криминалисти. Престъпникът се надявал, че там трупът няма да бъде открит.
Финландецът имал лека форма на шизофрения, което не му пречело да продава наркотици.

Приятелката му не видяла убийството и помислила, че финландецът е изчезнал. Брат я убеждавал да не подава сигнал в МВР, за да не се разбере за наркобизнеса на чужденеца. Младата жена не го послушала и така, без да иска, помогнала на полицията. http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

Татуираният труп - финландец, убит след пиянски скандал | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди