изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 20:20 EEST
От три общини на протест за затворената болница в Девин    
ОбществоЖители на три общини - Девин, Борино и Доспат, ще протестират и днес срещу закриването на болницата в Девин, съобщи БНР. В 10 ч. те ще се съберат в центъра на града с искане за отваряне на болницата, съобщи Валентина Павлова, председател на Инициативния комитет на протестиращите, пред националното радио.


По думите й мирните протести ще продължат до приемането на исканията.

Валентина Павлова заяви пред БНР категорично несъгласие с изказването на здравния министър Десислава Атанасова от вчера.

Ресорният министър заяви в сряда, че протестите в Девин са политическа атака.

Нека след като твърди, че протестът е политически, тя да посочи къде е видяла партийни знамена, плакати с партийни лозунги или политици, които да са се изказвали, заяви днес Павлова.

По думите й това е граждански протест.

"Още в самото начало на протеста това бе обявено официално. Молихме всички управляващи да загърбят политическите си пристрастия и да се обединят около болката на народа, който им е гласувал доверие", заяви още тя.

Болницата спря да приема пациенти миналото лято заради тежкото си финансово състояние и остави около 30 хил души без адекватно здравно обслужване.

Лечебното заведение има дългове от около 2 млн. лв. Според хората в Девин причина за това е лошото управление на болницата.

Протестите започнаха преди няколко дни, след като стана ясно, че за изминалото от затварянето на болницата време няма решение на въпроса с дълговете, тъй като болницата е общинска, а не държавна.

Вместо това от държавата им предлагат да открият в града филиал на смолянската държавна болница или болницата да се преобразува в общински център.

Преди няколко дни Даниела Дариткова - шеф на здравната комисия в Народното събрание, заяви, че откриването на филиал на смолянската болница в Девин е единственото решение.

Хората от района обаче настояват за собствено лечебно заведение, а не филиал. Региона има 30 хил души население и има нужда от болница с капацитет от 4 отделения, категорични са протестиращите. Те настояват премиерът Бойко Борисов да обърне внимание на проблема им. http://www.vesti.bg

 


Сходни връзки

От три общини на протест за затворената болница в Девин | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди