изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 05:23 EEST
Борисов се поскарал на искащите пари от Германия    
ПолитикаПоскарах се малко на държавите, които само искат пари от Германия, а в същото време – не си привеждат бюджетите и дефицитите. Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Букурещ, където се провежда конгресът на Европейската народна партия (ЕНП).

В изказването си на конгреса снощи той заяви: „Призовавам бившите социалистически страни, които наскоро влязоха в ЕС: нека да станем като скандинавските страни. България доказа, че може с 1,2% дефицит, извадени от процедурите за свръхдефицит заедно с Германия от ЕК, спазвайки Маастрихтските критерии. Тогава ще събудим уважението на останалите държави, на големите донори. Ако ние се поставим на мястото на германците - непрекъснато да ни искат пари, няма да ни бъде много приятно”, цитира го "Фокус".

На въпрос за оценката за България, той отговори: „Оценката я пишат рейтинговите агенции в докладите. България е една от държавите за пример във финансовата дисциплина, с нисък бюджетен дефицит, с нисък външен дълг, в борбата с престъпността. В моето изказване това беше казано и накрая се пошегувах, че имаме този шанс в София да имаме сблъсъка с лидера на българската и на европейската левица на парламентарните избори (Сергей Станишев неотдавна оглави ПЕС - б.р.)".

По думите му на конгреса изобщо не обръщат внимание на такива сблъсъци, каквито "в България се опитваме да си създадем". "Изборите са си избори. Тук дойде и Саакашвили (президентът на Грузия, чиято партия загуби изборите - б.р.), призна загубата си на изборите – това е демокрацията: идват едни, връщат се, създават се нови партии”, добави премиерът и изтъкна, че най-важното мото на ЕНП е – да побеждава демокрацията.  "Всеки ден задържаме бежанци по границата, пълним местата, където ги приютяваме и харчим огромни пари затова, че пазим шенгенската граница", каза още пред журналисти министър-председателят. „Темата Шенген аз не я повдигам, защото и в София президентът Барозу каза, че България е изпълнила всички критерии, и след като е така и нямат никакви препоръки, остава само да бъдем приети. Не считам за достойно дори да коментирам и да се разправям с който и да било по тази тема”, добави той. Според него не е честно и почтено да ни спират и това се отчита от всички, затова той се надява въпросът да бъде решен в полза на България.

Борисов се обяви срещу връщането на визите за ЕС за петте страни от Западните Балкани. По думите му става дума за свобода на народите да пътуват и това е европейска ценност.
"Застанах на позиция на нашите съседи, че не е хубаво заради изключения да им бъдат върнати визите и да не могат да пътуват свободно. Затова ги защитих, за което след това ми благодари македонският премиер. Западните Балкани трябва да бъдат демократизирани, трябва да вървят по пътя на Европа и в това отношение аз съм голям техен поддръжник”, подчерта Борисов.

Преди няколко дни вътрешният министър на Германия Ханс-Петер Фридрих призова да бъде замразен безвизовият режим за пътуване в ЕС на сърби и македонци заради бум в молбите за убежище, подадени от гражданите на двете балкански държави. Предложението му бе подкрепено от Австрия, Белгия, Франция, Люксембург и Холандия, които заявиха, че драстично се е увеличил броят на молбите за убежище и от граждани на Босна и Херцеговина, Албания и Черна гора. www.dir.bg
 


Сходни връзки

Борисов се поскарал на искащите пари от Германия | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Борисов се поскарал на искащите пари от Германия
Автор: Anonymous да 2012-10-18 @ 17:20 EEST
Поскарал се а те не избрали Румяна.
Борисов се поскарал на искащите пари от Германия
Автор: Anonymous да 2012-10-18 @ 21:53 EEST
конграчуейшън борисов, гоуем си

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди