изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:14 EEST
ДЕМОКРАЦИЯ НА... ГЛАДА    
Земеделие Експерти: Зърнена криза догодина, хлябът скача над 2 лв. Догодина се очаква зърнена криза в България и цената на хляба ще скочи над 2 лева, прогнозира заместник-председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Радослав Христов. „С премахването на националните доплащания за единица площ правителството ще удари най-много малките и средните земеделски производители“, каза Христов в интервю за Дарик радио.

Коментарът на представителя на зърнопроизводителите беше по повод обявеното по-рано през деня от земеделския министър Мирослав Найденов премахване на средствата за този вид подпомагане в Бюджет 2013.

Експертът уточни, че на този етап не са обсъждани национални протести сред браншовите асоциации.

„Догодина има вероятност, и то много голяма, не да изнасяме, а да внасяме зърно. Има голяма вероятност през лятото на 2013 г., което ще съвпадне и с изборите, ние да внасяме зърно и да има зърнена криза. Това да го чуят много добре и да го запомнят, да видим след няколко месеца какво ще се случи“, каза Христов.

По думите му, ако не паднат сериозни валежи и продължи засушването, в България ще се внася зърно.

„И хлябът ще стане не 2 лв., може да стане и над 2 лв.“, допълни Радослав Христов.

„Какво още мога да ви кажа за сушата? Суша в Бюджет 2013, суша на полето, правителствена суша, повече от това – здраве му кажи“, коментира заместник-председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите.
Novinite.bg

 


Сходни връзки

ДЕМОКРАЦИЯ НА... ГЛАДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди