изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 11:24 EEST
УНГАРСКИ СЪД НАКАЗА НАШЕНЕЦ    
Ред и сигурностНаказателно дело, образувано по искане на Градския съд в унгарския град Будайорш, разглежда окръжният съд в Добрич, съобщиха от пресцентъра му. То е за признаване на финансова санкция в размер на 130 560 форинта, наложена на 30-годишния Шабан С. от тервелското село Нова Камена. На 20 юни миналата година той е бил признат за виновен в причиняване на пътно-транспортно произшествие и осъден да заплати глоба и лишен от право да управлява моторно превозно средство за срок от 1 година.

 Унгарският съд му е наложил дневна глоба от 300 форинта на ден за срок от 240 дни. В случай на неплащане на санкцията, наказанието трябва да бъде променено в лишаване от свобода, като сумата от глобата за всеки ден се замени с по 1 ден лишаване от свобода. Градският съд в Будайорш е задължил нашенеца да плати на държавата и 58 590 форинта наказателни разходи.

От представената от унгарските съдебни власти присъда става ясно, че на 11 декември 2009 г. около 8,15 ч. Шабан шофирал с лек автомобил „Ситроен Ксантиа” с добричка регистрация по път от град Сегед към град Дьор. На предната седалка до него пътувала съпругата му. Времето било мъгливо, с ограничена дневна видимост, а пътното платно било влажно, но без дефекти. Пред него се движел лек автомобил „БМВ”, управляван от румънски гражданин. Той намалил скорост заради пътния трафик и спрял. Тогава „Ситроенът” се блъснал в „БМВ-то”. Вследствие на удара то се ударило в движещото се пред него „АУДИ”. Пътуващият зад Шабан С. автомобил „Шкода Фелиция” се блъснала в „Ситроена”. Градският съд в Будайорш е признал 30-годишният българин за виновен в това, че управлявал „Ситроена” по автопът, без да спазва необходимата дистанция, която би могла да е достатъчна за неговото спиране, дори в случай на внезапно намаляване на скоростта на движещото се пред него моторно превозно средство и по този начин в процеса на управление на пътно превозното средство Шабан е причинил пътно произшествие, при което на румънеца е причинена тежка телесна повреда.

Вчера на делото не е даден ход, тъй като обвиняемият е бил нередовно призован. Има данни, че той работи в Германия. Съдът е изискал от МВР справка дали е напуснал страната и е поискал Адвокатската колегия да му определи служебен защитник. НДТ

 

 


Сходни връзки

УНГАРСКИ СЪД НАКАЗА НАШЕНЕЦ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди