изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 15:09 EEST
Полиция охранява училището на ромите, изгаврили се с портрети на Левски и царе    
НовиниУчениците, изгаврили се с портретите на Васил Левски, цар Симеон І и цар Борис І, са искали да постигнат известност. Няма сведения за организирана провокация, обясни началникът на Регионалния инспекторат по образованието (РИО) в Добрич Петър Петров след разговори в педагогическа стая с тях.

Снимката на тримата роми от 11 клас от Професионалната гимназия по автотранспорт в Добрич, които позират непристойно с портретите, взриви социалните медии. Тя е правена в петък следобяд. Вчера лидерът на "Атака" Волен Сидеров съобщи, че партията му е сезирала главния прокурор.

Петров обясни, че за случая е разгласил Костадин Костадинов от ВМРО, след което всички институции вчера са се задействали с проверки по случая – РИО и  полицията, предаде "Фокус". В Детска педагогическа стая е имало среща с двама от ромите, които са роднини. Днес в кабинета на началника на РИО в Добрич с родителите си се е явило само едно от момчетата, което е от Добрич.
Според Петров момчето е изключително притеснено от случилото се, а според родителите му - то трябва да понесе каквото и да е наказание, за да извлече поука.
От инспектората издирват за среща и разговор другите две момчета, които са най-вероятно извън града.

Психолози от Варна разговарят с момчето от Добрич и неговото семейство. По-късно те ще разговарят и с ученици, и педагози от гимназията. Днес следобед педагогическият съвет там ще реши какво наказание да бъде наложено на тримата младежи. Най-тежкото е преместване в друго училище.
Тримата тийнейджъри са имали сравнително добър успех в училище – около 4,50. Не са бягали от училище. Двамата не са знаели, че снимката ще бъде качена в интернет.

Трите момчета са освободени от учебни занятия.
Тази сутрин началникът на инспектората е посетил гимназията преди началото на часовете. Имало е засилена полицейска охрана. По думите на Петров на училище са отишли само една трета от учениците заради страх от ексцесии, предаде Дарик.

Учителите в гимназията са безкрайно обидени от постъпката, отбеляза началникът на РИО. Той предаде извинение от името на директора на училището до всички българи заради случилото се.

Трите момчета досега не са били контингент на Детска педагогическа стая и срещу тях не е имало възпитателни дела, съобщи Росица Добрева, председател на Комисията за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

Постъпката е изключително недостойна, още повече, че става дума за млади хора, на които тепърва им предстои житейска и професионална реализация. Недоумявам как в социалната мрежа могат да бъдат качени снимки с действия, които коментират достойнството на самите тези хора, заяви кметът на Добрич Детелина Николова и допълни: “те сами са показали себе си, за съжаление”.

Според нея педагогическият съвет каквито и решения да вземе, това не отменя задълженията на преподаватели, родители в следващите месеца сериозно да поработят с тези деца.

Извинявам се на цялата България, заяви вчера 17-годишният Севдин Валентинов от село Крушари. Момчето твърди, че дори не знае кои са историческите личности, с които са в кадър. Снимката направили на автоматичен режим с мобилен телефон преди началото на час по история, а в кабинета нямало други хора. Не знаел как снимката е достигнала до интернет.
Младежът говори трудно български език, но никога не е повтарял клас.

Бащата на Али, който е сложил портрета на княз Борис пред чатала си, пък се закани, че ще търси мъст, ако някой докосне с пръст детето му.
Посегнат ли на сина ми, ще коля! От два дни живеем в страх. Какво ли не чух. Ако някой посегне на сина ми, тежко му. Ще коля!”, закани се бащата, цитиран от БЛИЦ.
http://dnes.dir.bg

ЦИГАНИ ОТ ДОБРИЧ И КРУШАРИ СЕ ГАВРЯТ С ЛЕВСКИ, БОРИС I И СИМЕОН ВЕЛИКИ В СОЦИАЛНАТА МРЕЖА /ВСИЧКО ПО СЛУЧАЯ/
 


Сходни връзки

Полиция охранява училището на ромите, изгаврили се с портрети на Левски и царе | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Полиция охранява училището на ромите, изгаврили се с портрети на Левски и царе
Автор: Anonymous да 2012-10-22 @ 14:40 EEST
Ами това е,заради страх от екцесии и заплахи от страна на бащата да коли,много от децата не са на училище!От това,че цялото българско общество се страхува от циганите,те ще продължават да си правят каквото искат!Наказание и то най-строго,нека им вземат страха!Наглост е да заплашват въпреки,че са виновни!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди