изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:44 EET
ДСБ подкрепя десен съюз, ако ръководството на СДС промени отношенията си с ГЕРБ    
ПолитикаЗа съществуващото положение ръководството на СДС носи тежка отговорност, защото с колаборация с ГЕРБ извади СДС от "Синята коалиция". Нищо от това, което виждаме в момента, не дава възможност да мислим, че нашата и тяхната позиция към управляващите съвпадат.



Така зам.-председателят на ДСБ Радан Кънев отговори на писмото за единение на десницата, изпратено сутринта от съпредседателя на парламентарната група на "Синята коалиция" Мартин Димитров, евродепутата Надежда Нейнски и народния представител Ваньо Шарков. Тримата създадоха фракция вътре в СДС - "Единство", за намиране на формулата за обединение вдясно. Писмото е адресирано до лидерите на СДС и на ДСБ Емил Кабаиванов и Иван Костов.

Според Кънев мнозинството от десните избиратели са опозиционно настроени и са за единна опозиция. "Това са съвсем резонни гласове в СДС", добави той. По думите му от ДСБ не са премълчавали ролята на ГЕРБ за това СДС да напусне "Синята коалиция". "Очевидно опозиционно настроените лидери в СДС не са съгласни с тези действия и с тази намеса на управляващите в десницата."

Иван Костов даде за пример последния конгрес на Европейската народна партия (ЕНП), който се проведе в Букурещ. "Там бяха моите колеги и са видели, че колегите от СДС са направили шпалир да посрещнат делегацията на ГЕРБ, водена от Цветан Цветанов. Че са ги изкарвали на терасата на разговор само с един поглед. Все такива неща, които поставят блед щрих", посочи Костов, който определи ръководството на СДС като "тези хора".

Кънев каза, че не открива вина на ДСБ в разпада на "Синята коалиция". "Нито едно политическо действие не е било в тази посока. Всички са били в обратната - консолидация на дясното срещу слабото управление, срещу монополите, срещу престъпността, срещу корупцията", каза още зам.-председателят на ДСБ.

Кънев определи тона на писмото, подписано от Нейнски и Димитров, като поражеченски. Изрази несъгласие, че всички социологически проучвания сочат, че сами нито ДСБ, нито СДС не могат да влязат в следващия парламент. "Това не отменя факта, че единна десница би имала много по-голямо влияние в следващия парламент и би допринесла за промяна на икономическата политика на страната", уточни той. Според него не е моментът да си късаме ризите и да твърдим подобни неща.

Кънев коментира и тезата в писмото, че от разделението вдясно печели "Движение България на гражданите". "Противопоставянето на ГЕРБ и формацията на Кунева изглежда доста фалшиво, защото с опитите си да разбие "Синята коалиция" то всъщност помага на развитието на партията на Кунева", смята зам.-председателят на ДСБ. По думите му фалшивите десници се подкрепят една друга.

За сравнението на Мартин Димитров от сутринта, че десницата е като "Титаник", който девет месеца преди изборите вижда айсберга, но не променя курса, Кънев каза: "Няма такъв айсберг. Корабът опозиция е с товар - програмата за промяна за българската икономическа политика, а неговият курс е доста различен оттам, където е айсбергът." Според него, на когото курсът му е към колаборация с ГЕРБ и запазване на статуквото, той върви към айсберга.

През пролетта СДС реши да се оттегли от "Синята коалиция" за предстоящите парламентарни избори. Мартин Димитров подаде оставка, а последвалите вътрешни избори за нов лидер бяха спечелени от кмета на Карлово Емил Кабаиванов, който поддържа самостоятелното развитие на СДС.

dnevnik.bg

 


Сходни връзки

ДСБ подкрепя десен съюз, ако ръководството на СДС промени отношенията си с ГЕРБ | 5 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ДСБ подкрепя десен съюз, ако ръководството на СДС промени отношенията си с ГЕРБ
Автор: Anonymous да 2012-10-22 @ 16:18 EEST
Костов ,искам да те видя в Белене да чукаш камъни!
ДСБ подкрепя десен съюз, ако ръководството на СДС промени отношенията си с ГЕРБ
Автор: Anonymous да 2012-10-22 @ 16:46 EEST
Когато им даваха парчета от баницата Герб си мълчаха.Сега като свършва мандата се сетиха,но не за избирателите,а за собственото си бъдеще.
ДСБ подкрепя десен съюз, ако ръководството на СДС промени отношенията си с ГЕРБ
Автор: Anonymous да 2012-10-22 @ 16:51 EEST
Помните ли кой затри земеделието в Добричка област с ликвидационните съвети? При кое управление изклаха животните и разграбиха животновъдните комплекси? Гласувайте за тях!
ДСБ подкрепя десен съюз, ако ръководството на СДС промени отношенията си с ГЕРБ
Автор: Anonymous да 2012-10-23 @ 08:36 EEST

Помним изродите Ганчо Стоянов,Николай Илиев,Пеловска ,Гърбавия и много знайни и незнайни унищожители на Добрич.

ДСБ подкрепя десен съюз, ако ръководството на СДС промени отношенията си с ГЕРБ
Автор: Anonymous да 2012-10-23 @ 08:49 EEST

А идеолога Румен Чамурлийски, избягалия в САЩ доносник Йордан Куцаров, докторите Новачев и Златев, лека и пръст на Генка, крадецът-кмет Йосиф Маринов, доктор Златко Златев...


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди