изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 22:10 EEST
НАКАЗАХА ТРИМАТА ЦИГАНИ, ИЗГАВРИЛИ СЕ С ИКОНИ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, СЪС... САМОСТОЯТЕЛНА ФОРМА НА ОБУЧЕНИЕ    
ОбразованиеНАКАЗАХА ТРИМАТА ЦИГАНИ, ИЗГАВРИЛИ СЕ С ИКОНИ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД - АПОСТОЛА НА СВОБОДАТА, КНЯЗ БОРИС I, СИМЕОН ВЕЛИКИ, А С ТОВА И С ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД И НЕГОВАТА ИСТОРИЯ, СЪС... САМОСТОЯТЕЛНА ФОРМА НА ОБУЧЕНИЕ

"Обидена съм от това, което са направили", заяви директорът на гимназията Снежана Жечева. "Много съм изненадана. Не очаквах", заяви класният им ръководител Даниела Гичева

"Съжалявам и се извинявам на всички. Това е една глупава постъпка. Всички са много притеснени. Научих още в събота за това от учител по физическо възпитание. Непрекъснато бях във връзка с класния ръководител. Това е една глупава шега и себеизява. Обидена съм от стореното от тях и се извинявам. Те и родителите им са много уплашени и стресирани. До момента и тримата не са били наказвани. Едни от най-добрите ни ученици са. Искаме да ги чуем на педагогическия съвет и да се извинят на всички" - каза пред журналисти директорът на професионалната гимназия по автотранспорт, обслужване и лека промишленост "Г. Раковски"  Снежана Жечева вчера пред журналисти.

Гимназията стана известна и взриви социалните мрежи с изявата на трима свои възпитаници /едни от най-добрите ученици?/ Али, Севдин, който се оказва, че е Реджеп по документи в училището, и Васведин, които пуснаха снимка-гавра с портрети на бележити българи, икони на българския народ и нашата история.

Независимо от това директорът бе разпоредила журналисти да не бъдат допускани до училището, а учителите зорко пазеха учениците да не разговарят с медиите. От сутринта школото бе и зорко охранявано от полицията - две полицейски коли и униформени бяха на пост пред гимназията.

"Много съм изненадана. Не очаквах", заяви класният ръководител на тримата Даниела Гичева. Тя ги определи като добри ученици, които не са имали наказания досега. "Като разбрах, посетих Васведин в дома му. Разговарях с него и родителите му. Едва като се вдигна целия шум, той осъзна какво са направили. Той е добър ученик - грижи се за по-малката си сестра, която води на училище. Двамата му родители работят. Изплашени са, да не им се случи нещо, заради заплахи към тях от типа "Цигани на сапун" и подобни" - сподели класният Гичева. Тя добави, че Али и родителите му също били изключително притеснени, защото и те били заплашвани. Гичева поясни, че третият, представящ се за Севдин, всъщност по документи в училище се води Реджеп. Той е от Крушари, но редовно идвал с училищния автобус на училище. "Направили са си шега, искали са да направят нещо интересно, невиждано досега и да го качат във Фейсбук" - оправда постъпката им класният ръководител. Тя добави, че Реджп се изживявал като рапър и дори бил пускал свое парче в клас, но бе категорична, че няма рап група. Гичева призна още, че от миналата година Реджеп живее на семейни начала с едно момиче, което е било ученичка в гимназията, но вече е спряло да посещава училище.

Рано сутринта началникът на инспектората по образование Петър Петров посети гимназията. По-късно той посрещна екип от двама психолози, които се срещнаха с Али и родителите му, но отказаха всякакъв коментар пред медиите. Али излезе, воден от майка си и следван от баща си, като бащата повтаряше "Оставете ни намира", а Али: "Съжалявам, съжалявам". Майката на Али заяви, че ги е страх и са получавали заплахи по телефона, заради което изключили мобилните си телефони.

Училището посети и зам.-председателят на ВМРО Костадин Костадинов, който заяви, че пред директора на гимназията е настоял тримата да бъдат изключени. "Очаквам да видя и действията на прокуратурата, защото в случая с един български рапър - Миша Шамара, тя беше много активна като институция" - каза Костадинов.

Като хулиганска определи постъпката на тримата ученици кметът на Добрич Детелина Николова. Тя изказа огорчението си от факта, че Добрич отново е влязъл в новините с деянието на тримата, като допълни, че оттук нататък трябва много да се работи с тези деца. "Фактът, че вратите се заключват след час говори за статуса на децата ни,  които в случая са отишли да  изкарат някакво  средно образование, не са амбициозни, обичащи науката. Каквито и да са били  помислите и нагласите им за хората на портретите, не бива в публичното пространство да се проявяваш по подобен начин" - каза Николова.

Събраният педагогически съвет вчера е наложил възможно най-тежкото наказание - преместване в самостоятелна форма на обучение, заяви П. Петров. "Това е максималното, което може да се наложи. Най-тежката мярка всъщност е преместване в друго училище, но тъй като в областта няма друго такова, а на друго място те ще спрат да ходят на училище, се е решило да се наложи самостоятелната форма на обучение. Тримата имат право да се явят на изпити, за да завършат образованието си" - поясни Петров. НДТ

ЦИГАНИ ОТ ДОБРИЧ И КРУШАРИ СЕ ГАВРЯТ С ЛЕВСКИ, БОРИС I И СИМЕОН ВЕЛИКИ В СОЦИАЛНАТА МРЕЖА /ВСИЧКО ПО СЛУЧАЯ/



 


Сходни връзки

НАКАЗАХА ТРИМАТА ЦИГАНИ, ИЗГАВРИЛИ СЕ С ИКОНИ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, СЪС... САМОСТОЯТЕЛНА ФОРМА НА ОБУЧЕНИЕ | 4 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
НАКАЗАХА ТРИМАТА ЦИГАНИ, ИЗГАВРИЛИ СЕ С ИКОНИ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, СЪС... САМОСТОЯТЕЛНА ФОРМА НА ОБУЧЕНИЕ
Автор: Anonymous да 2012-10-23 @ 09:35 EEST

Основно у-ще "Панайот Волов" постепнно стана напълно циганско у-ще,сега и гимназията по автотранспорт,просто циганската  папалач ни превзема и оста безнаказана.Младите цигани са безпардонни и арогантни.Законите трябва да важат и за тях,не само за българите.Ние стана хме малцинство.Те се множат като мухи.и живеят на гърба ни.

НАКАЗАХА ТРИМАТА ЦИГАНИ, ИЗГАВРИЛИ СЕ С ИКОНИ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, СЪС... САМОСТОЯТЕЛНА ФОРМА НА ОБУЧЕНИЕ
Автор: Anonymous да 2012-10-23 @ 10:26 EEST
кметицата не е ли изтропала един кючек по този повод?
НАКАЗАХА ТРИМАТА ЦИГАНИ, ИЗГАВРИЛИ СЕ С ИКОНИ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, СЪС... САМОСТОЯТЕЛНА ФОРМА НА ОБУЧЕНИЕ
Автор: Anonymous да 2012-10-23 @ 10:39 EEST
Защо не го направи с кемал ататюрк ами с ЛЕВСКИ?Защото в България мангалите могат да се гаврят с всичко.В Турция на тия щяха да им скъсат г..а!
НАКАЗАХА ТРИМАТА ЦИГАНИ, ИЗГАВРИЛИ СЕ С ИКОНИ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, СЪС... САМОСТОЯТЕЛНА ФОРМА НА ОБУЧЕНИЕ
Автор: Anonymous да 2012-10-23 @ 16:30 EEST
И сега какво- пак наказание за учителите- допълнителни консултации с тези, подготовка на конспекти за изпити, време за провеждане на такива, проверка на изпитни работи и куп още допълнителна работа. Като, че ли учителите са ги научили да направят тази гавра.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди