изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-09-30 @ 11:25 EEST
Окръжен съд – Добрич, разгледа предложение за замяна на наказание пробация с лишаване от свобода за 23-годишен младеж    
Ред и сигурностОкръжен съд – Добрич, разгледа предложение на местния Пробационен съвет за замяна изцяло на наложеното на 23-годишния Светослав Д. Д. от гр. Добрич наказание пробация с лишаване от свобода. Пробационният съвет с район на действие Районен съд – гр. Добрич, предлага младежът да изтърпи в пълен размер наложеното му наказание пробация за срок от 6 месеца в затворническо общежитие от открит тип.

 

             Светослав Д. е бил признат от Районен съд - гр. Разлог, за виновен в това, че на 20.03.2012 г. около 2 часа в гр. Банско е управлявал моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 1,22 на хиляда, установено по надлежния ред. Той е наказан с две пробационни мерки – „Задължителна регистрация по настоящ адрес” за срок от 6 месеца и „Задължителни периодични срещи с пробационен служител” за същия период.

            Наказанието било приведено в изпълнение на 08.05.2012 г. и тогава Светослав Д. е заявил, че си е намерил работа в курортен комплекс. Той поел ангажимент да се връща в Добрич, за да полага подпис и за срещи с пробационен служител. В продължение на 2 месеца и 5 дни изпълнявал пробационните мерки, след което се е отклонил без основателни причини. При опитите да го намерят, пробационните служители са установили, че той не работи в посочения от него туристически обект.

            Пробационният съвет е взел предвид умишленото неизпълнение на наказанието от Светослав Д. и намира, че той се укрива и се отнася безотговорно и лекомислено към него, не се стреми към промяна и няма намерение да изпълни наложените му мерки. С Тези аргументи пробационните служители са гласували предложение за замяна изцяло на наказанието пробация с лишаване от свобода.

            Днес Окръжен съд – Добрич, разгледа делото в отсъствие на Светослав Д., като той бе представляван от назначения му служебен защитник. Адвокатът помоли, съдът да му замени само неизтърпяната част от наказанието пробация – 3 месеца и 25 дни с лишаване от свобода.

            Светослав Д. има средно образование, не е семеен, осъждан е.

            Съдът ще се произнесе в законния 30-дневен срок.

 

22.10.2012 г.                                                Пресслужба Добрички окръжен съд          

 


Сходни връзки

Окръжен съд – Добрич, разгледа предложение за замяна на наказание пробация с лишаване от свобода за 23-годишен младеж | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди