изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:51 EET
ОБРАХА 60 000 ОТ "АЛИАНЦ" В СОФИЯ /ОБЗОР ОТ БЛИЦ/    
Новини

ОБРАХА 60 000 ОТ "АЛИАНЦ" В СОФИЯ /ОБЗОР ОТ БЛИЦ/



Блокиран беше часове след обира кварталът около ИСУЛ, видя репортер на БЛИЦ. На пресечката между ул. “Чаталджа” и “Бяло море” успоредно бяха паркирали две полицейски коли, на две преки нататък в посока на моста “Чавдар” имаше трета. Полицейски линии нямаше и минувачите минаваха спокойно, но всички коли бяха проверявани. Гледаха се не само документите на шофьорите, но задължително отваряха багажниците.

Едва ли проверяват за пожарогасители, коментираха от кафенето, намиращо се непосредствено срещу полицейската блокада. По-надолу, на ул. “Малкара” също имаше пост, но заради по-малкия трафик там стоеше само един полицай.

Дилян ВЪЛЕВ, БЛИЦ

************

Мотористи отново направиха голям обир в София. Този път жертвата е “Алианц България”.Малко преди 9 часа тази сутрин двама маскирани мотористи нахлули в клона на столичния булевард “Дондуков”, пребили охраната, завързали касиерките и изчезнали с парите от касата.

Все още не е ясно състоянието на охранителите, на които се оказва медицинска помощ.

Красен БУЧКОВ, БЛИЦ

****************

Двамата обирджии, които свиха парите на банков клон на "Алианц", са чакали офисът да отвори в 8,30 часа, влезли са като първи клиенти и тогава са направили удара, твърдят очевидци. Сигналът за въоръжен грабеж на клона е подаден в 8,45 ч. Според една от касиерките са свити 60 бона. Грабителите влезли с моторни каски на главите си и заплашили с пистолет охраната. Очевидци обаче твърдят, че наблизо нямало мотори, а те били оставени на съседна пресечка.

Криминалисти свалиха отпечатъци от вратите и проверяват записите от камерите на отсрещния офис на ДСК, както и тези от офиса на самия клон на "Алианц".

Двама костюмирани мъже от централата на "Алианц", които пристигнаха на мястото и бяха разпитани на тротоара, отказаха да говорят с журналисти с думите: Ние сме парче сеирджии.

Красен БУЧКОВ, БЛИЦ

***********

Около 60 000 лева са били задигнати при обира на клона на “Алианц България” на столичния булевард “Дондуков” тази сутрин. Това заяви пред криминалисти една от касиерките, които са били на работа.Жените – на възраст между 50 и 40 години, бяха разпитани на улицата. Веднага след като забелязаха репортерското присъствие, полицаите отцепиха района.

Охранителят, за когото БЛИЦ първи и засега единствен съобщи, че е бил бит от двамата маскирани обирджии, отказа медицинска помощ. Мъжът, който се казва Сокол и е на 50 години, е бил обезвреден с няколко бързи удара, а касиерките са били завързани.

Красен БУЧКОВ, БЛИЦ

http://www.blitz.bg

ВСИЧКО НА ТЕМА ОБИРИ

 

 


Сходни връзки

ОБРАХА 60 000 ОТ "АЛИАНЦ" В СОФИЯ /ОБЗОР ОТ БЛИЦ/ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди