изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:27 EEST
13-годишни разиграха Ромео и Жулиета в Айтос    
НовиниВлюбените Силвестър и Сибил висяха с часове на ръба на стръмна скала с намерение да сложат край на живота си

Отчаяна драма в стил Ромео и Жулиета разиграха влюбени тийнейджъри в Айтос, съобщава в новия си брой в. "ШОУ". 13-годишният Силвестър и 12-годишната Сибил вдигнаха цялата полиция в града на крак и доведоха до припадък роднините си, след като заплашиха с двойно самоубийство.
В дъното на трагедията няма нито дрога, нито секти, а силни чувства. Хлапетата обявиха, че ще се хвърлят ритуално от най-високата скала, която се намира в покрайнините на Айтос, заради невъзможната им любов. Хлапетата с живописни имена Сибил и Силвестър се покатерили до върха, застанали на ръба на опасната пропаст и позвънили по телефона на роднините си. “Стягайте се за две погребения, след малко вече няма да сме живи”, казал Силвестър на майка си. Щом чула думите, жената припаднала и загубила съзнание пред очите на цялата фамилия. Сибил се сбогувала още по-драматично с родителите си. “Не мога да живея без Силвестър, ще умрем и двамата, за да останем завинаги заедно далеч от вас и да се съберем поне в смъртта си”, промълвила през сълзи девойката и изключила телефона.

Минути по-късно цялата полиция в Айтос е задействана от близките на влюбените. Още щом пристигнали, ченгетата разбрали, че хлапетата не се шегуват. Те ги заварили да стоят на милиметър от ръба на високата скала, хванати за ръце. Униформени с патрулки блокирали целия район около бившата каменна кариера, където влюбените избрали да сложат край на живота си.

Цялата сага е като съвременен вариант на Шекспировата трагедия “Ромео и Жулиета”. Сибил и Силвестър, които са от ромски произход, се влюбили лудо един в друг преди шест месеца. Връзката им не останала скрита за дълго и щом семействата им разбрали, озверели. Двамата получили як пердах у дома и категорична забрана да се виждат. Драмата идвала от там, че двата ромски рода били от години в люта война и таели помежду си смъртна ненавист също като Монтеки и Капулети. Тийнейджърите привидно склонили глави пред волята на своите фамилии, но продължили тайно да се срещат. Само преди седмица обаче бащата на Сибил ги сгащил, докато се гушкали в изоставена черешова градина край Айтос, и побеснял. Девойката и младежът отново изтърпели по един бой, този път със смъртна заплаха за жестока вендета.

“Щом не ни дават да сме заедно, по-добре да умрем, аз без теб не искам да живея”, казала Сибил на своя Ромео, който я послушал на часа. Цели два дни те обмисляли как да се простят с живота си. Най-напред решили да се отровят, но се изплашили, че ако не улучат отровата, ще се гърчат в адски мъки. Тогава на младежа му хрумнала идеята да скочат от скалата до каменната кариера край града.

Двамата тийнейджъри държаха на нокти цели три часа роднините си и полицаите. Лично шефът на айтоската полиция Георги Куцаров и заместникът му Димитър Димитров ръководиха акцията по спасяване на влюбените.

Петя ТОДОРОВА

ДОСИЕ:

Силвестър и Сибил не са първите тийнейджъри, подтикнати съм самоубийство заради невъзможната си любов. Историята на красивата Албена и Цветан от Щъркова махала потресе цяла България през 2009 г. 16-годишната дъщеря на кмета на селото се влюбила до полуда в по-малкия от нея ром. Точно като в драмата на Шекспир любовта им била невъзможна. Всички в семейството на русата и синеока отличничка били против това тя да се среща с Цветан. Накрая двамата решили да се хвърлят под влака. Около 5 часа сутринта двамата изчакали товарния вагон. Младежите легнали прегърнати върху релсите. В последния момент Албена решила да спаси любимия от смъртта и успяла да го избута.

"Каза ми да застана пред нея, но когато влакът се приближи, ме изтласка настрани", спомня си Цветан, който оцелява по чудо. Той се опитал да хване ръката на приятелката си и да я придърпа към себе си, но влакът я прегазил. Младежът се свестил в болницата и първо питал за Албена. Когато лекарите му казали, че тя вече не е между живите, помолил да убият и него.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

13-годишни разиграха Ромео и Жулиета в Айтос | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди