изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:52 EET
Сексскандал в Би Би Си    
По света Британската медийна корпорация Би Би Си е въвлечена в най-големия скандал в историята си, след като се оказа, че легендарен водещ е оказвал сексуално насилие над вероятно повече от двеста момичета. Случаите се разследват от полицията, но много хора обвиняват корпорацията, че в течение на годините е прикривала посегателствата на водещия Джими Савил, вече покойник, предаде БНТ.


Джими Савил е един от най-известните водещи на музикални програми по Би Би Си - първо по радиото, а след това и по телевизията. Той е обичан от милиони зрители и слушатели, които обаче не подозират за тъмната му страна - влечението към малолетни и непълнолетни момичета. Скандалът се разгоря тази есен след разследване на телевизионния канал ITV. Постепенно се появяват все повече и повече жени, които твърдят, че са били жертви на водещия. Полицията смята, че най-малко двеста жени са били обект на посегателство от Савил, разследват се още около 400 следи.

ББС призна, че случаят ще повлияе на репутацията й, след като стана ясно, че корпорацията е свалила от излъчване собствено разследване на случая. "Без съмнение това, което е направил Джими Савил и поведението на Би Би Си през тези години ще поставят под въпрос доверието в нас и репутацията ни. Случилото е много сериозно и човек не може да гледа на него по друг начин, освен с ужас", заяви генералният директор на медийната корпорация Джордж Ентуистъл.

Полицията описва Савил като сексуален хищник, а посегателствата са извършвани в продължение на повече от 40 години. След разразяването на скандала Би Би Си започна своя проверка по обвинения в сексуално посегателство срещу други водещи. http://www.dartsnews.bg
 


Сходни връзки

Сексскандал в Би Би Си | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди