изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:43 EET
БЪЛГАРИЯ - ДОМАКИН НА СВЕТОВНО ПО ГОЛФ ЗА ПРОФЕСИОНАЛИСТИ    
Спорт България става за  пръв път домакин на Световно първенство по голф догодина. Турнирът под егидата и със спонсорството на "Волво" събира 24-те най-добри голфъри в света на добруджанското голф игрище "Тракийски скали". Наградният фонд надхвърля 3 милиона евро. Турнирът ще се проведе за 48-ми път. Допреди 3 години бе игран на култовото игрище "Уентуърт" край Лондон. След последните 3 издания в Испания Световното първенство стъпва на българска земя. Това е огромно признание за страната ни да има условия и възможност да организира такова събитие. Мениджърите на "Волво" имат нова стратегия да провеждат турнирите в нови дестинации.

От Европейския тур - провеждащ всички турнири извън САЩ - също отчитат големия скок на България в създаване на условия за такива състезания. Игрището "Тракийски скали" е сред най-красивите и предизвикателни голф терени в света. Наричат го с основание "Втория Пебъл бийч", като сравнение с най-доброто игрище по западното крайбрежие на САЩ. Игрището по дизайн на Гари Плеър е на 32-ро място сред 100-те водещи голф полета в континентална Европа.

Турнирът "Уърлд Мач Плей" е основан през 1964 г. от Марк Мамккормак, създател на Ай Ем Джи - лидер в организиране и промотиране на спортни прояви и спортисти. Догодина в България 24-те голфъри ще играят по елиминационен принцип.

Румен ТОДОРОВ

 


Сходни връзки

БЪЛГАРИЯ - ДОМАКИН НА СВЕТОВНО ПО ГОЛФ ЗА ПРОФЕСИОНАЛИСТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди