изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:16 EET
АДЪТ слезе на земята! Ужасяващо ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ предизвика масова паника!    
По светаУжасяващо земетресение разтресе тази нощ тихоокеанското крайбрежие на Коста Рика. Мощният трус причини люлеене на сградите и предизвика масова паника у хората. Хиляди излязоха по улиците, за да се спасят от кошмара в столицата Сан Хосе.Земетресението е било с магнитуд 6,5 по скалата на Рихтер. То е ударило районът на Гуанакасте, разположен на 8 км от известния и много посещаван туристически град Никоя.

По данни на американската сеизмологична служба дълбочината на труса е приблизително 40 км. Хора, които по време на мощното земетресение са били на един час път от епицентъра в Никоя, на плажа на Матапало, споделят, че са чули ужасяващ тътен, който сякаш идел от Ада. Те изпаднали в паника.На този етап няма данни за пострадали хора или за нанесени материални щети. Но паниката не е отшумяла, тъй като, след мощното земетресение е последвал нов, вторичен трус, който бил с мощност 4,5 по скалата на Рихтер.Това ужасяващо земетресение е второ за последния месец за региона на Коста Рика. Само преди около месец, трус със сила 7,6 по скалата на Рихтер нанесе щети и тотално изплаши хората от тихоокеанското крайбрежие. Сеизмолозите смятат, че вчерашното земетресение е вторично след мощния предходен трус.

Силно земетресение разлюля тази нощ Гърция,


съобщават световните медии. По последни данни магнитутът на труса е бил 4,6 по скалата на Рихтер, като епицентъра му се е намирал в централната част на Гърция в близост до град Превез. Дълбочината на движението на пземните маси е отчетено на 2 километра.

За последно Гърция бе люляна на 22 септември т.г., когато на около 80 километра от Атина бяха отчетени цяла поредица от трусове, с магнитут от 4,9 до 5,6 по скалата на Рихтер.
http://lubopitno.info

ЗЕМЕТРЕСЕНИЯТА ПО СВЕТА В МОМЕНТА

10-те най-силни земетресения от 1900 година насам

ВНИМАНИЕ! НАЙ-ОПАСНИТЕ ЗОНИ В БЪЛГАРИЯ!

ВСИЧКО НА ТЕМА ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ



 


Сходни връзки

АДЪТ слезе на земята! Ужасяващо ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ предизвика масова паника! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди