изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 20:51 EEST
Пореден задържан за самоделката в Плевен    
Ред и сигурност

37-годишният Й.К. е задържан в Калофер от служители на отдел "Контратероризъм" на ГДБОП за установяване на съпричастност към поставянето на самоделното взривно устройство в Плевен на 10 септември тази година. 



Извършени са претърсвания и изземвания на два адреса в града, на които мъжът е пребивавал. Иззети са два незаконно притежавани бойни пистолета, пистолет "Макаров”, флоберова пушка с оптичен мерник, значително количество боеприпаси, 5 запалки за гранати, бикфордов шнур, част от тротилова пресовка, различни взривни смеси, които биха могли да се използват за изготвяне на самоделно взривно устройство.

Намерени са също  1,5 кг марихуана, голямо количество синтетични наркотици и кокаин.

Припомняме, че в хода на проведените оперативни действия по случая със самоделката в Плевен на 26 септември бяха задържани четирима съпричастни към извършеното престъпление: И.И. /40 г./, криминално проявен за документни престъпления и измама, М.П. /32 г./, криминално проявен за хулиганство и данъчни престъпления,  Д.Л. /35 г./ и М.С. /35 г./ - криминално проявен за обсебване и грабеж. Малко по-късно бе установен и поръчителят на деянието - Н.Н. /35 г./ -  криминално проявен за контрабанда и обсебване. На петимата беше наложена постоянна мярка "задържане под стража”. Според събраната информация, в основата на случая са неизяснени бизнесотношения.

На 10 октомври при последваща акция спецслужителите задържаха още двама от групата – столичаните К.Г. /24 г./ и В.Н /33 г./ - криминално проявен за притежаване на наркотици. При претърсване от жилищата им бяха иззети телефонни апарати и СИМ-карта, използвани при подготовката за направата на самоделното взривно устройство, и в които е била поставяна СИМ-картата, открита в него. Намерени бяха още боен пистолет със заличени номера, както и голямо количество марихуана.

Спецоперацията в Калофер се провежда под наблюдението на прокуратурата.

Й.К. е задържан за срок от 24 часа. Предстои да му бъде повдигнато обвинение.
Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 213 А, 354 А и 339 от НК. Действията по разследването продължават.

http://sever.bg

 


Сходни връзки

Пореден задържан за самоделката в Плевен | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди